2009. március 2., hétfő

Védekezés

Nem tudom más párok hogy vannak ezzel, de számunkra nem egyszerű téma megoldani a „köztes” idő védekezését. Mert ugye a fogamzásgátlót abbahagytam (azt állítja minden nődoki, hogy ez kimondottan előnyös lépés a teherbeesés szempontjából:P:D), de azért időt akartunk adni a szervezetemnek, hogy tisztuljon kicsit. Erről egyébként nagyon megoszlik az orvosok és a közvélemény vélekedése is, hogy mennyi időre van szükség és szükség van-e egyáltalán. Nos én éreztem szükségességét, meg hát tényleg elég tudatosan tervezzük a babát. Így három hónap szünetet tartunk a bogyós védekezéssel mielőtt érdemben nekiállunk a babaprojektnek. De azért erre a három hónapra sem fogadtunk cölibátust.





A nőgyógyásztól elfelejtettem megkérdezni, hogy mit ajánl. Ezét hát átböngésztem az internetet. Nyilván jönne a kézenfekvő válasz, hogy mit kellett ezen annyit agyalni, ott az óvszer aztán kész. Ja az tényleg ott van, de tőlünk ott is marad, mert mind a ketten allergiásak vagyunk rá. Senkinek nem kívánom azt az érzést. (Mintha ezer szúnyog csípett volna meg, amit képes lennék véresre vakarni) Találtunk egy érzékeny bőrűeknek való gumit, amit mondjuk tudunk használni, de azért élménynek ez sem élmény. Az allergiához meg még pluszban hozzájárul, hogy én nőkén vallom azt, amit általában a fiúk szoktak fennhangon mondani, gumiban szeretkezni olyan, mint zokniban lábat mosni. (és nem olyan értelemben, hogy egyszerre lesz tiszta a zokni és a lábad:P:P:P)





Szóval igazából arra jutottam, hogy a nem hormonális módszereknél a gumi mellett választhatunk a krém/kúp, pesszárium, a hőmérőzés és a megszakított közösülés között. Mivel a krém/kúp ötlettől nem voltam elájulva…milyen ünneprontó, nem is beszélve arról, hogy a 40% van annál alacsonyabb hatásfok azért nem ér annyit, hogy fizessek érte, a pesszáriummal azon kívül, hogy ahhoz orvos is kell, szintén az ünneprontás a gondom (meg mára valahogy visszaszorult ez a módszer), a hőmérőzésre tökéletesen alkalmatlan vagyok (nem bírok ébredés után mozdulatlanul maradni), és mivel KáeM önuralmával nincs semmi gond, hát a megszakítottat választottuk, a nagyon kritikus (peteérős) napokon pedig az óvszert. A peteérés megállapításhoz sem szereztem be semmilyen tesztet, egyszerűen ismerem a saját testem, ami elég pontosan jelzi, amit jelezni kell. (enyhe alhasi görcs, megváltozott hüvelyváladék). Tekintettel arra, hogy szüleim ezzel a módszerrel védekeztek évekig és csak ketten vagyunk testvérek, tovább anyunak nem is volt terhesség megszakítása, úgy gondolom, hogy használható. Eddig nálunk is remekül működik. Amúgy meg arra jutottunk, hogy ha esetleg mégis előbb foganna meg, mint mi tervezzük, hát akkor annak úgy kellett lennie. Most már azért egy hónap gyógyszermentességen túl vagyunk, tehát azért a fogamzásgátló hormonjai sem kevernének be neki, ha esetleg előbb akarna érkezni.