2010. január 21., csütörtök

Értelmezünk

Mivel a két vérvétel értéke alapjaiban különböző volt, nem igazán tudtuk jól értelmezni a dolgokat. A második eredmény után volt bennünk egy remény, hogy december végén megfogant a babánk, amit a menszi sajnos megcáfolt. Rögtön a menszi érkezése után bejelentkeztem a dokihoz, hogy akkor értelmezzünk.


Megnézte az első eredményt, mondta, hogy akkor húzzunk bele, mert a jelek szerint nincs igazán akadálya, hogy segítség nélkül megfoganjon a babánk. Avagy a magas prolaktin szintet nem agyi sejtburjánzás okozza, mert akkor nem lehetett volna normális értékű vérvételem. Aztán mikor megnézte a másodikat, arra jutott, hogy akár várandós is lehetnék, bár ahhoz meg túl magas a prolaktin, hiszen ennyire gyorsan nem kéne emelkednie. Meg hát mondtam is neki, hogy a menszi sem éppen a terhességet támasztja alá.



Ezután beszélgettünk, hogy akkor mi is legyen. Arra jutottunk, hogy ártani nem tud a bromocriptin, így hát ismét szedem, remélhetőleg hasonlóan jó eredménnyel (s továbbra is elviselhető mellékhatásokkal), mint legutóbb. Felírta az utrogestánt is, ez egy progeszteron pótlás, amit azután kezdhetek el szedni, ha már biztosan tudom, hogy várandós vagyok. A doki személy szerint nem hisz benne, de mivel ártani nem árt, hát azt mondta ránk bízza a döntést. Egyenlőre nem váltottam, majd meglátjuk, hogy elkezdem-e. Illetve a bromocriptint is várhatóan tovább fogom szedni, nem hagyom abba a pozitív teszt után. Vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy vérvételtől tesszük függővé mind a két gyógyszer (további) szedését, vagy nem szedését.

2010. január 11., hétfő

WTF


Vagyis What the fuck…avagy finoman, most mi a fene van. A hétfői vérvizsgálat eredménye az alábbi lett:





Sejtünk egyfajta értelmezést, amihez bizonyos női megérzések is hozzáadódnak. Ha hiszünk ezeknek, akkor a fenti értékek azt jelentik, hogy ismét várandós vagyok, amiért a dokiktól nem fogunk dicséretet kapni, hiszen Bánhidy a második menszi után javasolta, Rák doktor úr meg legalább három hónap várakozást mondott. Bevallom inkább remélem, hogy tényleg várandós vagyok, mint hogy szeretnék megfelelni az orvosok elvárásainak. Jövő hétfőn kellene megjönnie, ha nem jön, akkor jön a teszt és vele egy fajta bizonyosság. Orvoshoz – ha nem érzek semmi furcsát – csak a 8. hét környékén megyünk.




Ha hétfőn megjön, vagy a teszt negatív lesz, akkor lép életbe a fenti kérdés, mert akkor számomra teljes mértékben értelmezhetetlenek a leletek. S akkor természetesen megyünk a dokihoz a menszi után rögtön.




Szóval várakozó és reménykedő álláspont;)

2010. január 1., péntek

Hormonvizsgálat 2.0

Még szilveszter előtt elmentünk egy újabb kör hormonvizsgálatra. Ezúttal nem volt szempont, hogy a ciklus 21. napján menjünk.

Ismét a Bálint Analitikára mentünk, most is nagyon kedvesek és ügyesek voltak. A két hormon (progeszteron, prolaktin) mellett megcsináltattuk a toxoplasma szűrést is, így összesen 13.750 forintot fizettem, amiről természetesen kaptam egészségpénztári számlát.


Az eredmény kicsit megdöbbentő lett, főként, mert mind a két orvos azt mondta, hogy szinte a nullával egyenlő az esélye annak, hogy a prolaktin szintem normalizálódjon. Nos vagy orvosi csoda vagyok, vagy mérési hiba történt. Természetesen januárban ismét elmegyünk a vizsgálatra, hogy legyen összehasonlítási alap. Utána pedig egyeztetünk a doki(k)-val. (Az eredménynél a referencia tartománynál figyelembe vették egyébként, hogy a ciklus hányadik napján tartunk.)


A toxoplasma eredménye is megdöbbentő. Álmomban nem hittem volna, hogy még nem estem át rajta, hiszen kicsi koromban folyamatosan voltak kijárós házi macskáim. De hát ezek szerint nem sikerült átesni rajta, így most még jobban kell vigyázni. Jade kisasszony nem jelent veszélyt, mert ő egyrészt nem megy ki sosem, másrészt a szűrése alapján ő is negatív, harmadrészt pedig nem nagyon eszik nyers húst…ahogy én sem.

Szerencsére Rubeolára nem kellett szűrést kérni, mert az ellen be vagyok oltva:)

Ha egyébként mégis orvosi csoda lennék, s ahogy a lelet mutatja fogamzóképes, akkor nem kizárt, hogy szilveszter éjszakáján fogant meg a babánk;) A ciklus.hu ugyanis ekkorra számolta ki az ovulációmat. De azért bevallom komoly remények nincsenek bennem.