2014. december 3., szerda

Adventi naptár 2014.


Már tavaly is készült, de most időben ébredtem és korábban nekiálltam…hogy aztán persze a megtöltés és a felrakás mégis az utolsó pillanatra maradjon. Hiába no, azért a nagycsaládos élet nem mindig egyszerű, de mindig szép ;)




Szóval biztosra mentem és mindjárt két féle is van. Egy normál bolti nyitogatós Kinderes márkájú. Illetve készült ugye egy sk. verzió. Ehhez varrtam 24 db egyforma piros zsákocskát és azt pakoltam tele apróságokkal. Minden napra jut egy mini könyv (ezt még tavaly advent után lőttem valahol extra olcsón), aztán ezen kívül pedig a két nagynak valami apróság (jó hangya módjára egész évben gyűjtögettem, hogy ne legyen gond a töltésnél:P). Került bele: pici autó, ujj báb, kisebb állatkák, kicsi legóból ez+az, pecsétek…stb.


Felnőtt verzióban általában pikánst szoktam készíteni, de idén ez elmaradt, így szeretgetős idézetes készült, amiből minden napra lehet egyet húzni. :)


A rendszer pedig úgy működik, hogy reggel intézményesítés előtt nyitjuk a csokis ablakot és persze rögtön fel is falják a csokit. Délután pedig hazaérkezvén röpülnek le a kabátok, csizmák, hogy ugorhassanak a kanapéra és húzhassák le a zsákocskát. J Komoly verseny megy, hogy ki veszi le az adott napit, bontani mondjuk kell segítség, mert a nagy izgalomban tutira mindig összébb húzzák csak nem szét. :P

Még tervben volt egy karácsonyfa a hűtőre, aminek a díszei szintén a zsákokban lettek volna, de nem volt idő kivágni őket, így ezt szépen eltettem jövőre :)

Update: végleges tapasztalat, a rendszer jó, sőt imádnivaló. De Mazsi jobban érdeklődik, mint Bogyka tette ennyi idősen, szóval neki is kellett volna beletenni (azért megoldottuk;)). Aztán annyira siker volt, hogy még bőven karácsony után is keresték a zsákocskákat, így hát akkor megígértem, hogy húsvétra is lesz. Mivel szülő szempontból a 24 nap, nem kevés, így húsvétra csak 12-vel készülők, és főként édességgel, csoki tojással, színezőkkel.