2015. szeptember 28., hétfő

Őszinte képek...

...egy - (még) gyermektelen - kolleganőmtől kaptam a linket...annyira tetszett, hogy gondoltam megosztom a képeket  itt is.  De egyébként részben azért volt képem az alábbiakról anno...még BC ;) De azért sokat idéztük annak idején az "Azt gondoltam, hogy ... lesz, de azt nem hogy ennyire." örökbecsűt. A ... tetszőlegesen behelyettesíthető...az eredeti filmben (StarWars asszem), ha jól emlékszem a büdős szó szerepel ott ;) Illetve persze az Oscar-ból: "Tudtam, csak nem sejtettem."
Ultrahangos nem vizsgálat

Altatási tréning: a baba elszenderedik... és gyengéden el kell távolítani a mellbimbódat

Édes álmok

Attól, hogy gyereked lesz, még nem változol meg - a szöveg az óramutató járásával megegyező irányba haladva: szappanhab a hajadon, miután 2 perccel azután, hogy tusolni kezdtél, a baba felébredt; nincs szükség füstös hatású szemfestésre; le kéne vágni a gyerek körmeit; hússzínű, tejfoltos szoptatós melltartó... szexi; terhesbégi csíkok; a nacidat hetek óta nem cserélted le; tej, pisi, kaki és hányás foltja; naciból kilógó háj, hát igen: úszógumi; rosszul felvitt önbarnító spray, amely a smink hiányát akarná ellensúlyozni; minek felvenni és összekoszolni egy újabb felsőt?
Kín a javából...

...apró győzelmek.

A hosszú autóutak öröme

A nap hátralevő része a tiéd




Spontán kirándulás: kb. 45 perc, amíg kijutsz az ajtón

Egy éjszaka kettesben

Szoptatás idegen helyen

Elképesztő mennyiségű kaki



"Épp a környéken járunk, beugorhatunk?"

"Egy szelet házi süti? Csak nem vécépapír kandikál ki a zsebedből?"

Mikortól nem túl korai?

2015. szeptember 25., péntek

Őszi kreatív sikertelenség

Az oviban tartandó Mihály-napi vásárra vártak a szülőktől sütit, ami nem is volt kérdés részemről, meg némi vásári portékát is. Láttam ezt a jó kis ötletet.

Mindenki dolgozik

Zsebi kisodorja....

Bogyka kisodorja...

A gondok ott kezdődtek, hogy a választott levelünk orbitálisan nagy volt, én meg több kisebb tálkát szerettem volna. Aztán úgy gondoltam playdohval is működni fog, elvégre ha néha elöl marad kőkeményre szárad…miért lenne ez tálkaként másként.

...Anya kivágja...

...tálra tesszük...

Hát másként lett. Arra meg már nem volt idő, hogy beszerezzek normális gyurmát, ezért mást találtam ki a vásárra, de azért majd megcsináljuk úgy is, hogy használható legyen, mert a fiúk nagyon lelkesek voltak. (Aztán meg nagyon csalódottak, hogy nem lett sikeres az akció).


....csalódottan tapasztaljuk, hogy nem jártunk sikerrel :(

Szóval az ötlet jó, majd írok róla, ha sikerrel is megalkottuk a tálkákat. :)

 


 

 

2015. szeptember 11., péntek

Meseház Óvoda – Halacska csoport

Az óvónénik


A küszöbön álló költözés okán úgy döntöttünk, hogy Zsebi szeptembertől nem megy vissza a Vackor csoportba, hanem a Piros Ovi Meseház tagovodájába kerül át. Próbáltuk a dolgot megkönnyíteni neki, első körben egy olyan csoportot néztünk ki, ahol ismerte az egyik óvó néni, de az élet nagy szervező és jól átszervezte a csoportokat. Így alakult, hogy teljesen ismeretlenként került a Halacska csoportba.

Választottunk jelet ;)
A zsebes tároló, amibe az otthonról hozott kincsek kerülhetnek 
Csoportszoba részlet
Csoportszoba részlet
Fürdőszoba részlet
Fürdőszoba részlet
Mi sem tudtunk többet a csoportról, mint ő, illetve tekintettel arra, hogy volt nyitó szülői értekezlet picit előbb ismerkedtünk meg az óvó nénikkel, mint ő. S még az a szerencse is lett, hogy a pedagógiai asszisztenst is ismerjük (őt mondjuk Zsebi is;)) Szóval a szülőin megismerkedtünk a nagyon kedves, lelkes és pörgős óvó nénikkel (az egyik maga is három gyerekes anyuka), a csoportszobával és néhány csemete szüleivel. Választottunk jelet: zászló J(Dominó volt az első választás, de azt végülis rendes módon átengedtem – apuka helytelenítése mellett – egy másik kisfiúnak, akinek eddig is az volt a jele (A szomszéd csoportból jött át)). Feljegyzeteltük, hogy mit is kell vinni, picit más, mint tavaly volt. (Tisztasági csomag: PZS, Papírtörlő, Szalvéta, Szemeteszsák /Ez megy a közösbe/, Popsitörlő a saját zsákjába. Ovis felszerelés/Amit mindenki egyedileg használ/: fogkefe+fogkrém+fogmosó pohár, fésű, ágynemű /takaró, párna, lepedő, polifoam/, ovis zsák, zacskóba egy váltás ruha, másik zacskóval több váltás bugyi és zokni, tornazsák /póló, rövidnaci, fehér talpú cipő és zokni/, kinti nadrág (hidegebb időben pulcsi, mert bent télen is elég a póló) (ez marad egyedül elől a polcon, minden más megy a zsákba).

A pakk....nagy része legalábbis
Aztán pénteken elmentünk meglesni az ovit. Mind a három fiúval. Nem számítottunk semmi extrára, gondoltuk megnézzük az udvart, mint tavaly a Pirosnál, aztán megyünk haza. De ahogy mentünk befelé jött velünk szembe Szilvi néni és mindjárt kézen fogta Zsebit, megfordult és már ment is felfelé, hogy mutassa a csoportszobát. Szépen végignéztünk mindent. Szuper jól jött ki J

Vasárnap átnéztük a csomagot, hogy mi van benne, mi hová kerül, mit mikor kell elővenni, használni. Tetszett neki az „ászló” (érdemes lenne felvenni, ahogy mondja :)).

Fényárban az első napon :)

Délutáni lesi ;)
Hétfőn pedig nagyon lelkesen indult az oviba apával és anyával együtt…vitt egy kis ajándékot a csoporttársaknak ;) Délután azt mondta róla az óvonéni, hogy egyenlőre szemlélődött, kevésbé csatlakozott be a játékokba.

Ott a zászlócskánk ;)
Kedden már jobb volt a helyzet az elmondás alapján, bár napközben volt egy kis sírás, de már kezdett becsatlakozni a játékokba, barátkozott egykorú kisfiúval. Aztán szerdán reggel sírással indult a nap (hiába no, nem ismer senkit, minden és mindenki új és ez megviseli lelkileg, még ha ez nem is mindig látszik, de azért erősen sejthető a reggeli görbülő szájakból és az éjszakára ismét visszatért bepisilésből.) Csütörtökre kitaláltuk, hogy reggel kap meglepit, olyat, amivel mindjárt tud játszani a többiekkel, így akkor nem volt gond a bevonulással. Korán is mentünk érte, mert szülői volt, így semmi gond nem volt. (A szülői a katasztrófa kategória…2,5 óra gitt-rágás, minimális új és hasznos információ, pedig az eleje még jól és pörgősen indult:S) Aztán ma reggel sírva ment be. :( Végül apa elhozta ebéd után, ennek nagyon örült. Meglátjuk hogyan alakul a jövő hét, nehéz ez most, de át kell vészelni, nem könnyű dolog első gyereknek lenni. Az egyik oldalon látványosan élvezi, hogy ő a nagy, de a másik oldalon meg látszik, hogy ez lelkileg mennyire megviseli, hogy most elszakítottuk a tesóitól és hogy egyszerre ennyi sok újdosággal kell megbírkózni. Reméljük hamar beilleszkedik és az első hetek nehézségei messzire kerülnek. (Tavaly nyilván erősen megkönnyítette a helyzetet, hogy a barátjával egyszerre kezdték az ovi, illetve, hogy Bogyi még nagyon távol állt attól, hogy menjen vele…mert hogy a nyáron a két nagy nagyon összenőtt…nagyon tudnak együtt játszani, veszekedni, mókázni, rendetlenkedni ;))

Puszi az ősöknek

2015. szeptember 9., szerda

Születésnapi kérdőív - Zsebi 4.

Annyira tetszett több angol nyelvű blogon is, hogy alkottam egy magyar verziót. S kissé megkésve ugyan, de azért végig kérdezgettem Zsebit a 4. szülinapja alkalmából. Nem gondolnám, hogy a válaszok markánsan mások lettek volna, ha július 31.- én kérdezem.

Remélem nem felejtem el innentől minden évben megcsinálni, mert klassz kis emlék lesz későbbre.

Nyomtatható változatban is elérhetővé teszem hamarosan, hátha valakinek szüksége van rá.

2015. szeptember 6., vasárnap

Kreatívanyuka - Dekorgumi pecsételő


Csak egy rémesen gyors ötlet, amit valahol a neten láttam régebben. Vettem egy dekorgumi-lapot és szabad kézzel rajzoltam rá halacskákat, majd kivágtam és egy kupakra ragasztottam (hobbi-ragasztóval). És már mehetett is a pecsételés :)