2013. szeptember 14., szombat

Bogyka 8. hónap



Adatok: Jó lenne megmérni, mert az mostanában elmaradt. Bazi nehéz, ha cipelni kell a fenekét. 4es pelukát, 74es gatyókat és 80as bodykat hord…többnyire, mert persze éljen az egységes méretezés:P


Alvás, evés…alias napirendetlenség: Nem változott igazán markánsan az elmúlt hónaphoz képest, bár voltak pillanatok, amikor úgy tűnt beáll a napi egy deles alvásra, meg esetleg végre kegyeskedik az iccakát is átaludni, de ezek csak pillanatok voltak:P Szóval 6-7 között kel (néha korábban :'(), ilyenkor már nem fogadja el a cumit, inkább kivárja a fél8 körül esedékes reggelit, ami gyümölcs, immár szinte minden nap 200 gramm körüli mennyiségben. Aztán vagy alszik délelőtt vagy nem, vagy hosszút, vagy rövidet (volt több 5-10 percesre is példa:P). 11 körül ebédel, ami általában joghurt, a natúr mindent visz:) Ezután még teker kicsit, aztán elálmosodik. Elalszik - ölben, vagy inkább mellen szívdobogást hallgatva - és utána issza meg a tápszert (na ja, ébren nem nagyon szereti a cumizást mostanában). Aztán alszik egy hosszabbat, amikor mi éppen nem szeretnénk, ha esetleg igen, akkor tuti, hogy fél órában maximalizálja a szunyát. Délután teker, aztán vacsora fél4-4 körül (vagy korábban, ha az álomban tápszer nem volt jelentős mennyiség). Ez egy 200 körüli főzelék. Hogy alszik-e még egyszer az ismét teljesen esetleges. Fürdés 7kor többnyire együtt a tesók, utána tápszer és ágy, jó esetben alvás is. 10-11 között kel egyszer, vagy hát mit nevezünk kelésnek, nyöszörög némi kajáért, de igazán nem ébred fel. Aztán 3-4 körül még egyszer. A betegség "örömére" többször volt egy-egy éjszakai részletben a mi ágyunkban….hát igen, ezt orvosi tanácsra sikerült az elején jól elszúrni….Zsebi sosem aludt velünk, nem is alszik a mi ágyunkban azóta sem, nem is igényli. Bogyka meg ugye az elején sokszor, első körben a sárgaság miatti aluszékonyság okán, második körben meg a takonykór miatt. 


Kimittud: Mászik roham tempóban. Aztán felkapaszkodik állásba és így játszik. Segítséggel (kisasztal, járássegítő, motor, autó…ami éppen akad) tesz pár lépést. Szépen egyenesen ülve játszik, ha éppen olyan kedve van. Néha elfeledkezik róla, hogy még nem tud járni, így elengedi a kapaszkodót és elindul, majd pofára esik és üvölt…jah kérem, az élet nem egyszerű:P A finom motorikája valami bámulatos, Zsebi legkisebb autóival szeret játszani leginkább - persze elvesszük, mert félő, hogy lenyel valamit, amit nem kéne. Mert korántsem olyan öklendezős, mint a bátya, egyenlőre egyetlen fulladásos sztorit adott elő, de ehhez egy fél kiflit tolt a szájába, szóval az ér, Zseb képes volt egy morzsától nagy halált előadni:S


Fog: Kettő alul. Dagadás felül. Ömlő nyál úgy általában:D Sophie a zsiráf tényleg nagy találmány (majd írok róla bővebben).

EÜ: köhögős takonykórság még mindig, vagy már megint. Doktor néninek is megmutattuk, egyetértett a gyógyszerezéssel és viccesen megkérdezte, hogy minek is visszük hozzá:P Most, hogy felállt intézetem a talpán-ciszta kérdést tovább.


Hordozás/utazás/egyebek: Meg volt az utolsó kör Lillánál. Meg jártunk Pécsett, Lengyelen és persze a NagyFalu körzetében erre-arra is. Átült a nagyobb ülésbe, vége a travel systemnek. Ami persze jó egyrészről, másrészről azért sajnálom, mert ő - ellentétben a bátyával - igencsak lelkes kocsiban szunyáló. Persze alszik így is, de azért művészet áttenni a babakocsiba, úgy hogy tovább aludjon.

Aktuális becenevek: Bogyka (Az alap kiinduló Bogyó változat, szinte teljesen kikopott), Töpörek (ezt Zsebi imádja), Teperentyű, Fötörpe, Töpörentyű, Söpörek, Söpörentyű

Tesók: Követi a nagyot, utánozza. Előbbi ezt vagy élvezi és maga is kéri a közös játékot, vagy nem, akkor meg közli, hogy vegyük ölbe Öcsikét, vagy ültessük le valahová tőle távolabb. Előbbi azért gyakoribb, mármint, hogy igényli a közös játékot. Zsebi bölcsibe visszatérésvel, felerősödött az önzése is, nyilván elég neki ott osztozkodni, itthon már nem nagyon akar, de kérésre, ritkán erélyesebb rászólásra befejezi az önző viselkedést az öccsével szemben. Azért még mindig az a gyakoribb, hogy visz játékot neki, vagy felszólít minket, hogy éppen aktuálisan milyen játékot is kéne az Öcsikének szolgáltatni. :)

No meg egy bölcselet így a végére, mert Bogykánál eddig elmaradt…gyerekkel az életedben csak a változás állandó:P Avagy ahogy én szoktam mondani minden csak egy időszak a jó is a rossz is. (Biztos ismeritek az indai bölcses örökbecsűt..."Egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: "elmúlik"")