2013. május 14., kedd

Bogyesz - 4. hónap



Adatok: 6870 gramm, 66 cm magas és 42 cm a buksija. 68-74-es ruhákat hord, 3as pelenkát (még mindig Pampers Premium Care). Milumil Ha Start 0+ tápszert eszik, meg előrekevertet (banános), meg almát, banánt, vaníliás tejpépet kóstolt már….lényegében sírógörcsöt kapott a kanáltól :( 

Alvás, evés…alias napirendetlenség: érintőlegesen fent említettem már az evést. Tápszerből azért fogyaszt, többnyire elég jól. Kicsit talán javul a síróssága, de azért tud olyan üvöltést rendezni, hogy teljesen belelilul a feje. Nincs mit szépíteni, nem ő az álombaba. Persze baromira tudja marketingelni magát idegenek előtt:P Na de napirend: 6-7 körül kel, nem feltétlenül hajlandó azonnal enni, sokszor még van előtte egy kis játék. Reggeli 165 ml tápszer, aztán általában alszik egy rövidebbet 10ig, hami-móka-kacagás, alvás vagy van, vagy nincs. Ebéd és után jó esetben jön egy hosszabb szunya. Nem a következő étkezésre szokott felébredni. Jön még némi játék, aztán kaja, séta (egy rövidebb szunya közben) utána meg itthon mókázás immár a tesóval. És akkor 5kor, de legkésőbb 6kor indul az aludni akarok hiszti, pont mint anno Zsebinél. Hát fürdés (így sajnos külön…mondjuk előfordul, hogy Zsebi eléri, hogy megfürödhessen a tesóval, de neki még utána van játék) egy előrekevert hami (200ml), aztán szunya…többnyire teljesen hidegen hagyja, hogy a tesója időnként berongyol a szobába. Ha van kedvünk és a napi étkezés alapján úgy ítéljük meg, hogy szükséges megpróbáljuk betölteni….néha sikerül, néha nem…nem eszik annyira lelkesen álmában. Aztán mindegy mi történik 2-2:30 körül ébred egy kajálásra, eszik és már viszem is vissza a szobájukba. Innen szunya reggelig. 


Kimittud: fog-nyúl-áttesz-átvesz. Mosolyog, kacag, dumál…nagyon sokat dumál. Izmozik, forog a tengelye körül, néha kúszó-mozdulatokat tesz, ellenben még nem fordult át tökéletesen. Hátról hasra próbálkozik nagyon lelkesen, hasról hátra egyenlőre nem tűnik érdekesnek. 


Fog: néha bedagad, volt olyan nap, hogy annyira lila volt, hogy meg voltam győződve róla, hogy másnapra kinő, ehhez persze a fogzós kaki is hozzájárult, de nem nőtt. Meglátjuk. 


EÜ: 3 hónapos oltás ma letudva. Megkapta az első rotát…kissé csúszásban vagyunk. Egyébként egészségesnek mondható, reggelre néha kissé feltelik az orra, de semmi vészes. 

Hordozás/utazás/egyebek: megvolt az első hosszabb út. Hát nem viselte jól, végülis hátraültem hozzájuk. Ezért mondjuk nem tudok haragudni rá, elvégre Zsebinek lényegében Bogyesz megszületéséig járt, hogy hátul ültem vele, nyilván unatkozik. Mikor Zsebi dumál hozzá, akkor nyugi van, de Zsebi elvan már magában nem feltétlenül az öccse szórakoztatásával. De amikor hátul ültem minden oké volt, vigyorgott dumált. Voltunk ismét egy Dévény-tornán. 



Aktuális becenevek: Bogyó, Bogy, Bogyesz, Bogyka, Törpe, KK (KisKöcsög), Öcsi 


Tesók: imádat Zsebitől, istenítés Bogyesztől. Eddig csuda jó testvérek, maradjon is így. Zsebi az itthoni játékokra mostanában kicsit irigy bárkivel, még velünk is…kivéve a tesót, mert vele osztozkodik, játszik. A reggeli és esti közös kuckózások, mesenézések kötelezőek. Amit lát Zsebi, hogy csinálunk a kicsivel, azt ő is próbálja utánozni. Imádom mind a kettőt, na:D 


Jade vs. Bogyesz: minimális kapcsolat. Bogyesz kezd felfigyelni a mozgó célpontra, de nyilván nem jelent nagy vonzerőt, hiszen ott van a tesója, aki sokkal aktívabban mozog, mint a macska és irányába is nagyobb érdeklődést mutat, mint a cic.