2013. augusztus 14., szerda

7 hónap Bogykával



Adatok: 8,7 kg, a gyerekorvosi mérések szerint (ezek a féléves státuszhoz, 6,5 hónaposan) pedig 74 cm, 44 cm a buksija és 46 cm a mellkasa. Ruhából 74-es bodyk cserélődnek a 80asokra, nadrágokból, meg a 68-asok 74-re. Pelukából nappalra még a maradék 3-as fogy, éjszakára már 4es megy. 

Alvás, evés…alias napirendetlenség: Talán kezd alakulni valami. 6 körül kel, vagy eszik tápszert vagy nem. Fél 8 körül kap reggelit, gyümölcs formájában (100-200 gramm közötti adagban), aztán 8-fél9 körülre álmosodik el, itt jön egy szunya, másfél óra maximális terjedelemben. Aztán játék, móka, kacagás. 11 körül ebéd (200 gramm körüli főzelék). Aztán végigasszisztálja a tesó ebédjét, vagy mesét néz, vagy a halakat :) Utána szerencsés esetben egyszerre alszanak el dél körül és a legszebb napokon akár két órát is durmolnak együtt :) Ébredéstől pedig játék ismét. A délután szunya szépen kikopott (volt ebben azért némi szülői tudatosság, mert ha aludt délután, akkor borzasztóan szarok voltak az esték, így meg azért szerethető). Három körül uzsonnázik első kört (joghurt, gyümi - 100-200 gramm), 4-5 körül még egy keveset (100 gramm). Aztán fél7re már látványosan álmos, de még el lehet bolondítani, így 7kor van fürdés, Zsebi kezd, aztán jön Bogyka. Utána egy tápszerrel már be is alszik. Éjszaka mostanában ismét kétszer ébred (éjfél előtt és 2 körül), gondolom a foga, meg a betegség, legalábbis remélem, mert nagyon tetszettek azok az éjszakák, amikor megcsillogtatta, hogy milyen is lenne, ha átaludná az iccakát:P 


Kimittud: Hát egészen sajátos közlekedési formával haladni. Ha tetszetős célpont van, akkor gyorsan kúszik, mászási és felállási elemeket is beiktatva. Kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből:) A finom mozgása is nagyon ügyes, de amivel megdöbbent, hogy milyen összefüggéseket lát már át…mert hogy kezeli az iPadot, na nem játszik még rajta, csak a mesék között váltogat és nem, nem véletlenül csinálja, mert mikor megtalálja a számára tetszetőset, akkor simán leáll a szaszerolással (ahogy Zsebi mondja - tőlem hallotta persze:P). 


Fog: Ott van, de nem karcol, látszik egyértelműen…kíváncsi leszek még hány nap az áttörés. 

EÜ: köhögős takonykórság így a hónap végére, mert milyen jó dolog is a gyerekorvosi rendelő (éljen az egészséges rendelés):P Aztán némi bőrtünet…ekcéma, valószínűleg. Meg ugye nyomatjuk még a talpán-ciszta kálváriát is. 

Hordozás/utazás/egyebek: pörögnek a peluka-kilóméterek:) Már nem is emlékszem mikor merre jártunk. 


Aktuális becenevek: Bogyó, Bogy, Bogyesz, Bogyka, Bogyelláris, Töpörek, Öcsi(ke), Csekonics báró


Tesók: Zseb általánosan megfigyelhető agressziója kiterjed az öccsére is, de nem vészes a helyzet. Többnyire és leggyakrabban szereti (néha mondjuk majd megfojtja ezzel a szeretettel). Bogy imádja, nagyon tud neki kacagni. Látványosan felnéz rá, itt-ott próbálja utánozni. Imádja, ha játszik vele a tesója. Az együtt-alvás szigorú követelmény, legalábbis Zsebitől;) Egyébként valami suttogó lehet a Zsebi, mert most már többször volt, hogy bement a síró öccséhez kicsukott engem, majd kijött pár perc múlva és közölte, hogy öcsike alszik…és valóban. (Meglestem az ajtóból, de nem siseg neki, csak valamit suttog, kamerán meg azt látom, hogy simogatja a hátát) Ha nélküle alszik, biztos, hogy ő kell legyen az első, aki berobog miután felébredt. :) 


Jade vs. Bogyesz: a cica is imádat tárgya. Meglátja és már fülig ér a szája. Próbálja megközelíteni, egyenlőre azért nem jelent nagy veszélyt, elvégre cica gyorsabb (edződött már eleget:P).