2010. június 7., hétfő

Fallabdázunk



Van még más témánk is…bár tekintettel a két blogra, meg arra, hogy egyik sem csak egy témával foglalkozik, kezdem magam skizónak érezni:P Mondjuk a grafológiából diplomázó kolleganő, nem említette, hogy az lennék, de hát mit tudhat a kézírásom a két blogról;):D Na de nem erről akartam írni.

Mert squasholunk. Nem most kezdtük, konkrétan majdnem pontosan egy évvel ezelőtt. Régóta kerstünk egy olyan sportot, amit együtt tudunk gyakorolni és tényleg mind a kettőnknek tetszik. Megnéztük hát hol vannak klubok székes fővárosunkban. Tavaly a Mammutban a TopSquashba  mentünk először. Itt oktattak ki a szabályokról is, bár kicsit furán nézett ránk a srác, hogy fogalmunk sincs a szabályokról, annak ellenére, hogy teljes felszereléssel (spéci cipő, ütő, labdák) jelentünk meg. A kezdeti lelkesedés nagy volt, szinte minden este jártunk, kipróbáltunk más helyeket is. Konkrétan Csepelen ezt  és ezt , illetve a Duna Plázában lévőt, de végülis mindig visszatértünk a Mammutba, mert ez tetszett a legjobban.



Nem játszunk "élesben", úgy értem pontra/győzelemre, csak élvezzük. És próbáljuk a fenti magyarosított képen látható szabályokat betartani…nem mindig sikerül, de mivel a mozgás és a játék öröme a fontos, nem szoktunk fennakadni azon, ha csak két pattanás után ütjük vissza a labdát, esetleg valamelyikünk visszaüti a másik helyett:)


Aztán nyár végére valahogy elfogyott a lelkesedés, kicsit soknak éreztük a kieső időt, ami a helyszínre, majd a haza jutáshoz kellett. Aztán jött a várandósság-vetélés-költözés, így egy időre teljesen el is maradt.

De nem felejtettük el. KáeM pár héttel ezelőtt egy kollegájával elment ütögetni a Marczibányi térre. Nem volt maradéktalanul elégedett a klubbal, így keresgéltük a megfelelőt. Azt tudtuk, hogy a Mamut már nem játszik, mert még messzebb költöztünk tőle. Keresgéltünk kisvárosunkban is, találtam is egy helyet, de mire múlt szombaton be akartam jelentkezni eltűnt a honlapjuk. Így hát maradt a második lehetőség…a Ramada.


Kettecskén voltunk KáeM-mel, legalábbis a Squash pályáknál. A honlapjuk szerint kettő, szerintünk négy pálya várja minden nap 7-22 között az ütögetni kedvelőket. Minőségre továbbra is a Top Squash viszi a prímet, de azért tökéletesen meg fog felelni hosszú távon, főleg, ha sikerül a klímát is bekapcsoltatni;) Mert az kicsit hiányzott.