2013. április 14., vasárnap

Bogyó - 90 nap


Adatok: Rohadt nehéz…amikor karban rázogatva eszik. Számszerűen 6200 gramm, 62 cm és 40,5 cm a buksija. (Csak hogy emlékezzek Zsebi ebben a korban sokkal keményebb súlyzó volt - 7430 gramm/65 cm/41,5cm - de őt nem kellett ennyit cipelni). 3-as peluka, 62-68as ruhák vegyesen. 


Alvás, evés…alias napirendetlenség: Hát napirend az nincs. Legalábbis nem olyan pontos, mint a nagyfiúval (ennyi idősen vele sem volt:P). Reggel 6-7 körül ébred, eszik (135ml), játszik (polipot püföl a hintában, nyomatja a játékhidat, vagy vigyorog a forgókának/tesónak/aki éppen arra jár), aztán nagyjából egy óra ébrenlét után rájön, hogy ő mégiscsak álmos, így elkezd sakálozni, betol még egy kis kaját (65ml) és alszik egyet (kb. 1-2 óra), aztán jön a fentiek ismétlése. Ha rossz a kedve, akkor a játszós rész helyére sakálozó üvöltés helyettesíthető, amikor semmi, de tényleg semmi nem jó. Este korábban feküdne, de általában összevárjuk Zsebivel és 7 körül fürdik együtt a két legény. Bogyesz eszik egy nagyobbat (165 ml) és ezzel alszik 1-fél3 körülig, eszik egy 135ml-t és szunya reggelig. Együtt alszanak, csak enni hozzuk ki a kicsit. 



Kimittud: mosolyogni már nagyon. Előadott egy hátról hasra fordulást is, de nem minősítettem még tudásnak, mert volt némi párnás segédlet. Fogja a csörgőt és a szájába is veszi, illetve az öklét is nyomkodja a szájába szorgalmasan. A kiskönyvben lévő pipálandó kötelezőket mind teljesíti…bár ezt most a gyerekorvos nézte, nem lévén védőnő;) Illetve döbbenetes módon hason folyamatosan próbálkozik a kúszással…egyenlőre mondjuk kevés sikerrel, de a lábtechnikája már elég jó:)


Fog: lassú patakokban folyik a nyála, ököl a szájban, dagadt íny alul-felül. Remélem nem kell sokat szenvednie.


EÜ: a szinte folyamatos betegeskedés miatt "kissé" megkésve megkapta az első adag oltást. Rota elmaradt, mert nem úgy jött ki a lépés, hogy tudjam vinni, majd a következő körnél. 


Hordozás/utazás/egyebek: az ő pelenkájában egyenlőre nincsenek távolsági kilóméterek. Csak a környéken csalinkázunk, amennyit kell. Reméljük most már tényleg beköszönt a jó idő és megszaporodnak a séták és az utazásnak sem lesz akadálya a betegség. Prevenciós jelleggel meglátogattuk Lillát egy Dévény-tornára. Mindent jónak talált - némi lábizomfeszességet és kérdőjeles fejlógatást észrevételezett-, rám bízta a döntést, hogy járunk-e, én meg azt mondtam, hogy időnként azért hoznám, amíg el nem kezd szabályosan mászni, ahogy tettük ezt Zsebivel is. 


Aktuális becenevek: Bogyó, Bogyesz, Morgó, Törpe, KK (KisKöcsög), Sakálka, Nyünyörgő, Gyanakvó, Atesz, KisAti

Tesók: Zsebi komolyságától, összefüggés-felismerésétől teljesen le vagyok ájulva (a hisztiktől/ütögetéstől/csapkodástól meg kiborulva:P). Teljesen természetes a nagyfiúnak, hogy a kicsivel is kell foglalkozni, ő maga is besegít, ellenőriz. Néha persze visszavedlik kisbabává, elkezd játszani a régen feledett játékokkal, de alapvetően nem veszi el a tesójától, megoldja, hogy mind a ketten odaférjenek. Időnként viszi a komolyabb játékokat, mindenféle finomságokat a kicsinek. Utóbbi pedig isteneknek kijáró áhítattal csodálja a nagy tesót:) Zsebi részéről pedig mindig van a kicsinek egy simogatás, vagy puszi talonban, no és meg kell zabálni akkor is, mikor mondja, hogy Öci/Öccccci/Ocsi (ahogy éppen sikerül).


Jade vs. Bogyesz: figyelik egymást:) Még nem jelentenek egymásnak maradandó élményt.