2014. október 20., hétfő

Első Lépések - Fejlődés pszichológiai vizsgálat Bogyka

Mazsika után úgy gondoltuk, hogy miért ne nézessük meg a két nagyobbat is, hogy a szakember is azt látja-e rajtuk, mint mi. Nos jelentem azt látja;)

Egyszerre kértem időpontot, telefonon kaptam is ígéretet októberi időpontokra, de a valóságban csak Bogyka került be októberre, Zsebi majd csak novemberben kerül sorra…megértem, nyilván a súlyosabb esetek elsőbbséget élveznek a prevencióval szemben. 

Ahogy már Mazsinál megszoktuk, a telefonos foglalás után e-mailben érkezett a konkrét időpont, illetve a kitöltendő anamnézis lap. (Ezt mondjuk szerencsésen el is felejtettem visszaküldeni)

Ezúttal csak Dórival találkoztunk (Zsebinél majd másként lesz már). Kissé hiányolta az anamnézis lapot, de csak kissé (már tudtuk, hogy nem olvassák el előre), így gyorsan átbeszéltük a dolgokat és már kezdődhetett is a játszós mókás vizsgálat. Bogyka az elején nagyon együttműködő, lelkes és ügyes volt…nyilván a végére már lankadt az érdeklődés, elvégre a vizsgálat közel másfél óra. Ami nyilván nem kevés egy ilyen törpének. 

2,5-3 éves korig a SEED teszttel vizsgálják a gyerekeket, így Bogykát is, ahogy anno Mazsit is. A 21 hónapos csemete mindenben hozta a 24 hónapos szintet, a legtöbb dologban inkább 30 hónapos, sőt akadt pár olyan téma is, amiben a 3 évesektől elvárt dologba is belekóstol. Dóri az éjszakai ébredések és a nappali hisztik (korai még a dackorszak felkiáltással) azt javasolta, hogy ha kritikusnak érezzük, akkor vegyük fel a kapcsolatot a helyi pszichológusokkal. Egyébként nyilván nem javasolt kontrollt. A papír alapú leletet majd később megkapjuk, ahogy ez már Mazsinál is volt. A vizsgálat 8.000 forint volt, ahogy Mazsinál is korábban.