2015. június 6., szombat

Nyár 2015



Trambulin, homokozó, nagy csúszda, kis hinta :D

Idén a munkába visszatérésem okán kicsit sem beszélhetünk nyári rezidenciáról, mint korábban. De azért idén is IMama lett a fő nyaralási-pihenési célpont (majd egyszer – talán - mesélek arról, hogy miért is alakult ez így;)).

Hinta-állvány minimál használatban:P
/Tavaly teljes üzemben volt, de nem találtam megfelelő fotót/
Szóval első körben nem volt nagy változás tavalyhoz képest. Kint a hinták, csúszdák (időközben Sógornőmék is hoztak egy komolyabb-magasabb példányt), trambulin, homokozó, tyúkok, malacok jelentették a fő vonzerőt. 

Vonzerő a tyúkólban

A géppark egy része

Bent nem volt változás, egészen, amíg a hosszabb nyaralást nem készítettük elő. Mert akkor közösen – Sógornőmékkel – beruháztunk egy emeletes ágyra. (Jelenleg a kétszemélyes verzió van csatarendben, de idővel háromszemélyessé alakulhat, hogy akár egyszerre mind az öt unoka elférjen a hálószobájukban). Így Bogyka átköltözött Zsebi ágyába, Mazsi maradt a Mama által beszerezett kiságyban. Az a kiságy pedig, amit mi vettünk ide, eladósorba került. 

Az új emeletes ággyal...

...jelenleg 4 csemetének kényelmes a szoba ;)
Idén ismét felállítottuk a nagy medencét…Anyósom rendelt homokot alá, kigazolta a terepet, ahová szántuk. Mentünk, elterítettük a homokot, igyekeztünk jól kiszintezni, jött a medence, feltöltöttük, beüzemeltük a szűrőt. Nem lett tökéletes, egyik irányba lejtett kissé, illetve nem is tudtuk annyira megtölteni, mint lehetne, mert valamiért nem úgy emelkedett a fala, ahogy szokott, de ezt annyira nem bántuk, mert így biztonságosabb. Másnapra kellemesen meleg lett a víz, így pancsoltunk is egy jót :) Fiúkat alig lehetett kiimádkozni belőle. Aztán következő reggelre az alábbi kép látványa fogadott. Nem igazán tudjuk, hogy mi történt. 


Nem volt tökéletesen egyenes a medence ugye, kissé lejtett is, abba az irányba, amerre kiöntött, de nem gondoltuk, hogy ennyire. Végülis arra jutottunk, hogy a fiúk hosszú nyaralása szempontjából talán még biztonságosabb is így. Első körben úgy gondoltuk, hogy elővesszük a tavaly vásárolt kismedencét és beüzemeljük azt, de aztán megláttam az Aldiban a csúszdásat…akkor még nem döntöttünk, de egyik délután a szomszédban volt is lehetőség tesztelni, mert ők viszont döntöttek és megvették…szárazon is akkor móka volt, hogy nem is volt kérdés, hogy másnap reggel még munka előtt beszaladok én is egyért. Nagy siker lett ;) S persze némi javítás után, újra beüzemeltük a nagy medencét is, mert azért annak is volt létjogosultága.









Köszönjük szépen az idei lehetőségeket is a mamáknak ;)