2015. szeptember 11., péntek

Meseház Óvoda – Halacska csoport

Az óvónénik


A küszöbön álló költözés okán úgy döntöttünk, hogy Zsebi szeptembertől nem megy vissza a Vackor csoportba, hanem a Piros Ovi Meseház tagovodájába kerül át. Próbáltuk a dolgot megkönnyíteni neki, első körben egy olyan csoportot néztünk ki, ahol ismerte az egyik óvó néni, de az élet nagy szervező és jól átszervezte a csoportokat. Így alakult, hogy teljesen ismeretlenként került a Halacska csoportba.

Választottunk jelet ;)
A zsebes tároló, amibe az otthonról hozott kincsek kerülhetnek 
Csoportszoba részlet
Csoportszoba részlet
Fürdőszoba részlet
Fürdőszoba részlet
Mi sem tudtunk többet a csoportról, mint ő, illetve tekintettel arra, hogy volt nyitó szülői értekezlet picit előbb ismerkedtünk meg az óvó nénikkel, mint ő. S még az a szerencse is lett, hogy a pedagógiai asszisztenst is ismerjük (őt mondjuk Zsebi is;)) Szóval a szülőin megismerkedtünk a nagyon kedves, lelkes és pörgős óvó nénikkel (az egyik maga is három gyerekes anyuka), a csoportszobával és néhány csemete szüleivel. Választottunk jelet: zászló J(Dominó volt az első választás, de azt végülis rendes módon átengedtem – apuka helytelenítése mellett – egy másik kisfiúnak, akinek eddig is az volt a jele (A szomszéd csoportból jött át)). Feljegyzeteltük, hogy mit is kell vinni, picit más, mint tavaly volt. (Tisztasági csomag: PZS, Papírtörlő, Szalvéta, Szemeteszsák /Ez megy a közösbe/, Popsitörlő a saját zsákjába. Ovis felszerelés/Amit mindenki egyedileg használ/: fogkefe+fogkrém+fogmosó pohár, fésű, ágynemű /takaró, párna, lepedő, polifoam/, ovis zsák, zacskóba egy váltás ruha, másik zacskóval több váltás bugyi és zokni, tornazsák /póló, rövidnaci, fehér talpú cipő és zokni/, kinti nadrág (hidegebb időben pulcsi, mert bent télen is elég a póló) (ez marad egyedül elől a polcon, minden más megy a zsákba).

A pakk....nagy része legalábbis
Aztán pénteken elmentünk meglesni az ovit. Mind a három fiúval. Nem számítottunk semmi extrára, gondoltuk megnézzük az udvart, mint tavaly a Pirosnál, aztán megyünk haza. De ahogy mentünk befelé jött velünk szembe Szilvi néni és mindjárt kézen fogta Zsebit, megfordult és már ment is felfelé, hogy mutassa a csoportszobát. Szépen végignéztünk mindent. Szuper jól jött ki J

Vasárnap átnéztük a csomagot, hogy mi van benne, mi hová kerül, mit mikor kell elővenni, használni. Tetszett neki az „ászló” (érdemes lenne felvenni, ahogy mondja :)).

Fényárban az első napon :)

Délutáni lesi ;)
Hétfőn pedig nagyon lelkesen indult az oviba apával és anyával együtt…vitt egy kis ajándékot a csoporttársaknak ;) Délután azt mondta róla az óvonéni, hogy egyenlőre szemlélődött, kevésbé csatlakozott be a játékokba.

Ott a zászlócskánk ;)
Kedden már jobb volt a helyzet az elmondás alapján, bár napközben volt egy kis sírás, de már kezdett becsatlakozni a játékokba, barátkozott egykorú kisfiúval. Aztán szerdán reggel sírással indult a nap (hiába no, nem ismer senkit, minden és mindenki új és ez megviseli lelkileg, még ha ez nem is mindig látszik, de azért erősen sejthető a reggeli görbülő szájakból és az éjszakára ismét visszatért bepisilésből.) Csütörtökre kitaláltuk, hogy reggel kap meglepit, olyat, amivel mindjárt tud játszani a többiekkel, így akkor nem volt gond a bevonulással. Korán is mentünk érte, mert szülői volt, így semmi gond nem volt. (A szülői a katasztrófa kategória…2,5 óra gitt-rágás, minimális új és hasznos információ, pedig az eleje még jól és pörgősen indult:S) Aztán ma reggel sírva ment be. :( Végül apa elhozta ebéd után, ennek nagyon örült. Meglátjuk hogyan alakul a jövő hét, nehéz ez most, de át kell vészelni, nem könnyű dolog első gyereknek lenni. Az egyik oldalon látványosan élvezi, hogy ő a nagy, de a másik oldalon meg látszik, hogy ez lelkileg mennyire megviseli, hogy most elszakítottuk a tesóitól és hogy egyszerre ennyi sok újdosággal kell megbírkózni. Reméljük hamar beilleszkedik és az első hetek nehézségei messzire kerülnek. (Tavaly nyilván erősen megkönnyítette a helyzetet, hogy a barátjával egyszerre kezdték az ovi, illetve, hogy Bogyi még nagyon távol állt attól, hogy menjen vele…mert hogy a nyáron a két nagy nagyon összenőtt…nagyon tudnak együtt játszani, veszekedni, mókázni, rendetlenkedni ;))

Puszi az ősöknek