2010. január 21., csütörtök

Értelmezünk

Mivel a két vérvétel értéke alapjaiban különböző volt, nem igazán tudtuk jól értelmezni a dolgokat. A második eredmény után volt bennünk egy remény, hogy december végén megfogant a babánk, amit a menszi sajnos megcáfolt. Rögtön a menszi érkezése után bejelentkeztem a dokihoz, hogy akkor értelmezzünk.


Megnézte az első eredményt, mondta, hogy akkor húzzunk bele, mert a jelek szerint nincs igazán akadálya, hogy segítség nélkül megfoganjon a babánk. Avagy a magas prolaktin szintet nem agyi sejtburjánzás okozza, mert akkor nem lehetett volna normális értékű vérvételem. Aztán mikor megnézte a másodikat, arra jutott, hogy akár várandós is lehetnék, bár ahhoz meg túl magas a prolaktin, hiszen ennyire gyorsan nem kéne emelkednie. Meg hát mondtam is neki, hogy a menszi sem éppen a terhességet támasztja alá.



Ezután beszélgettünk, hogy akkor mi is legyen. Arra jutottunk, hogy ártani nem tud a bromocriptin, így hát ismét szedem, remélhetőleg hasonlóan jó eredménnyel (s továbbra is elviselhető mellékhatásokkal), mint legutóbb. Felírta az utrogestánt is, ez egy progeszteron pótlás, amit azután kezdhetek el szedni, ha már biztosan tudom, hogy várandós vagyok. A doki személy szerint nem hisz benne, de mivel ártani nem árt, hát azt mondta ránk bízza a döntést. Egyenlőre nem váltottam, majd meglátjuk, hogy elkezdem-e. Illetve a bromocriptint is várhatóan tovább fogom szedni, nem hagyom abba a pozitív teszt után. Vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy vérvételtől tesszük függővé mind a két gyógyszer (további) szedését, vagy nem szedését.