2012. március 31., szombat

8 hónapos

Adatok: 10,45 - 10,51 vagy valami ilyesmi a tömege…naponta változtatja:) De 10,4 alá már régen nem esett be. Kb. 73 cm…ezt sokkal nehezebb mérni, mint a tömeget. Meg ellentétben a mérlegeléssel nem is a napi rutin része, mert hogy a mérlegelés az maradt, most már ügyesen ül rajta, így gyorsan és könnyen megvagyunk, ha kimarad valamiért, akkor néz a mérleg felé, hogy valami hiányzik:) A buksija 46,5 cm:) Ruhákból 80as a méret, nem is mondanám, hogy bárhol nagyok. Pelusból az utolsó pár darab 4-est fogyasztjuk, úszósból már 5ös van, nem látok problémát, hogy elvileg csak 11 kilótól lenne jó. 


Alvás, evés…alias napirendetlenség: Viszonylag szépen beálltunk, egy tervezhető, számolható - de azért nem svájci óraműpontosságú - napirendre. 6.30-7.00 körül kel. Reggeli újabban gyümölcs, vagy gyümölcs keksszel. Aztán játék, 9 körül "tízórai" kis adag tejpép. Utána 10-11 körül alszik egyet: fél-egy óra maximum. Megint játék és dél körül ebéd. Húsos valami nagyjából 200 gramm mennyiségben. Nem nagyon van olyan, amit nem szeret, de van ami kevésbé ízlik…adott napon, mert másikon meg imádja. Mondjuk a paradicsom és a sárgarépa nyerők, na meg a gyümölcsök:) Utána még kicsit játék, aztán újabb szunya itt is fél-egy óra terjedelmben. Aztán játék, játék, játék. Uzsonna joghurt, túrókrém 100-150 grammnyi. Az óraállítás óta fél 6-kor fürdetés - a nap nagy fénypontja - utána vacsora: tápszer 235-250 körüli adag. 
Betöltés igény szerint, ha/amikor kéri, általában kéri. Meglepő módon többnyire 8 körül már nyöszörög érte. Mire beérünk a kész kajával persze már ismét alszik, csak a szája vagy nyitva;) Újabban nem hason alszik, inkább oldalt, de mi hasra tesszük le, aztán tekeri magát, ahogy neki kényelmes. Sokszor megyünk be reggel arra, hogy a rácsvédőt használja párnának:)


Kimittud: Kumászik…kúszik, néha mászik, néha szabályosan váltott kézzel/lábbal, néha páros karral, lábbal. Ül, hosszasan egy-egy játékkal szórakozva. Labdázik és közben hangosan kacag. Kukucsjáték nélkül nem múlhat el nap (van olyan nap, hogy palotaforradalom van, ha bármi mást is merek csinálni a kukucsoláson kívül). Nagy labdán is tornázunk szinte minden nap. Imádja a keresztszülőktől kapott új járgányt. Kergeti a macskát, dumál, ismételget, kábel nem lehet tőle biztonságban, segít minden tevékenységben (Mint látható segít főzni, vasalni, porszívózni, orrot szívni, ruhát rendezni, vásárolni, kötni a nagymamának és persze tud rendetlenkedni is lásd konnektor;) ) , körbefókázza a lakást. És hogy ne legyen unalmas az élet elkezdett itt-ott felkapaszkodni állásba. 

Fog: Kettő fent kint, kettő áttörés előtt, további három megdagadva. Továbbra sincs semmi komoly hiszti rajta. 

EÜ: egy kis megfázás, sok köhögéssel volt a hónap elején a program. Őt nem verte igazán földhöz. Minket az a napja, amikor lényegében minden etetésnél át kellett öltöznünk, illetve amikor megmutatta, hogy ő is tud vigasztalhatatlanul üvölteni több,mint fél órán át egyfolytában kicsit igen. (Ezek azok a pillanatok, amikor megértem azokat, akik kijelentik, hogy nekik bizony nem kell második gyerek). Aztán a hónap végén sokat fogdosta a fülét, de ezzel kapcsolatos vizsgálaton azt mondta a doki néni, hogy nincs semmi gond…alakul a testtudata:P 


Hordozás/utazás/egyebek: Úszás és Dévény az állandó programok továbbra is. A többi az úgy alakul, ahogy kedvünk engedi. Járunk erre-arra ügyintézni, miegymás. Volt látogatóban nála Rózsi mama és Tami, többször találkozott Kévivel, végre Tündivel is sikerült összehozni egy babysittelést. Ismét járt nála Ica mama, meglátogatta Gögi a keresztapuka és családja természetesen, …elmentünk szülinapot köszönteni a Dédimamának. Az autózást egyébként ebben a gyerekülésben (BeSafe Izi Combi Isofix X3.) elég jól viseli, s viszonylag jól let tudja foglalni magát. Járunk sétálni babakocsival a lakóparkban, ha pedig az idő, vagy kedvünk nem engedi, akkor csak simán össze Zazival...hol nálunk, hol náluk.


Aktuális becenevek: Zsebi, Kumász, Kicsi, KicsiZsebi, Kétfogú, Ügyeske (Lilla után szabadon), Gizmó, KisHerceg, Macska….meg még ezer más, az aktuális pillanatban. 


Jade vs. Zsebi: aktív szimatolás, simogatás, közös játékkezdemények, néha azért menekülés (a macska részéről)…alakul ez:) Megdöbbentő, hogy mennyire igaz lett, amit előre sejtettünk, a gyereknek minden szabad, azt is amiért nekünk már lekarmolta volna a vádlinkat (hogy Alfimacseket idézzük:P). Bár megvolt az első fújás is, mondjuk az hitte a szőrös, hogy én voltam, aztán mikor rájött, hogy a gyerek, akkor adott neki egy puszit. Cukik voltak:) Alapvetően nagy erőkkel kergeti a macskát, aki menekül is, hogy élvezetes legyen a játék. Aztán mikor megunja felmegy a toronyba és onnan lesi, hogy mit csinál a Kumász. Utóbbi ezerrel dumál neki…vélhetően a "Gyere ki a hóra" jellegű mondatokat kántálja neki:P


Baby connect statisztika: 417,2 óra alvás 104 darabból, 96 pelenka 74 kakis, 33.189 ml kaja, 212 étkezésből:) /A ml továbbra is csalás, mert a főzelékeket is ebben számolom, ami azért kicsit sem pontos adatot ad, de valahogy számon kell tartani és még ez a legegyszerűbb nekem, s nem számolok az egyéb elfogyasztott apróságokkal, pedig már kunyerál elég aktívan, itt egy kis kenyérhéj, ott egy kis pizzaszél…viszont ezzel kapcsolatosan a babakeksz feltalálóját jól elátkoztuk, persze nem ő tehet róla, hogy a gyerekünk a két meglévő fogát arra használja, amire való: harapásra, de kellett egy bűnbak, mert a Kicsi leharap egy méretes darabot a kekszből és persze nyammogás helyett helyből nyelné is, megakad a torkán, jön a fuldoklás, aztán a fejre fordítás és persze a keksz kiköpése mellett a korábban elfogyasztott kaja visszaküldése is./

Az első szál ibolya a maminak - Szerintem még simán ér Ica mama segítsége;):)
Anyukáról az aktuális idézet és most vallomás is: "A legdrágább ékszer, amit valaha is a nyakadon fogsz hordani, az a gyerekeid karja. ♥" Nem tudom kitől származik, de nagyon tetszett, mert hogy most kezdett el ölelgetni - meg szeparációs szorongani. Valójában egyébként remekül megvagyunk, de nem én lennék, ha nem mondanám el a sötét oldalt is. Vannak vele nehéz napok, amikor nem olyan a bioritmusa (vagy az enyém, esetleg mindkettőnké) és semmi nem tetszik, semmi sem jó. Na ilyenkor szegény apuka hazaér, persze az addig hisztis gyerek szája fülig ér, boldogság, apa mindent egy mozdulattal meg tud oldani, én meg persze kikattanok egy kicsit. Aztán többnyire hamar tudom rendezni az idegpályákat, de szar érzés, hogy mindent megtettem és semmi sem volt jó na. ;) Nyilván hosszan haragudni se Zsebire, sem az apjára nem lehet, mert egyrészt nem ők tehetnek róla, másrészt meg mind a kettő úgy tud mosolyogni és nézni a szemével, hogy azonnal simulnak az idegek:D