2013. február 14., csütörtök

Bogyó - 1. hónap

Kórházi rácsok között egy naposan:)
Adatok: 4 hetesen 4030 gramm volt, aztán a betegség miatt kicsit esett a súlya, így mára 3980 gramm volt, szóval a kötelező 300 gramm hízást mindenképpen hozta:P 54 cm hosszúsággal és 39 cm-es buksikörfogattal (ugyanekkora mellkaskörfogattal) zárta a hónapot. A buksi mellkas azonosságot nagyon jónak minősítette a doktornéni, mert hogy ezt állítólag 3 hónapos korára kellett volna csak elérnie. Ruhákból 56-os a méret, pelukából még 1-es. 

Ráfeszülve a cumizásra:)
Alvás, evés…alias napirendetlenség: Nincs még szigorú napirend, igény szerint történik minden, többnyire az ő igényei szerint:P Egészen más, mint Zsebi volt. Nyilván - ahogy Gál doktornő is megmondta - ha teljesen egyformák lennének az ember gyerekei, nem csinálna többet:P Az igazat megvallva, nem éppen ideális második gyerek:P Avagy sokkal nyünyörgősebb, sírósabb. Persze ettől nem szeretjük kevésbé és nem is fogjuk vissza vinni a kórházba;) Napközben és éjjel is igény szerint kap enni. Cici és pótlás (tápszer, vagy anyatej). Este Zsebi fürdik előbb, Bogyesz azután (csak pár napig fürdettük a kis kádban, aztán áttelepültünk a nagyba:)), ha a bátyuskája elaludt. A fürdetés és szopi után többnyire a tesójával alszik az első ébredésig, utána etetés, de mivel nem feltétlenül alszik be azonnal, hát nem mindig sikerül visszavinni, így sokszor szunyál a mi ágyunkban velünk. (A betegséges időszak alatt nem is próbáltuk együtt altatni a két gyereket, mert csak felverték volna egymást.)

Nagyfiús pancsi:)
Kimittud: tartja a fejét szinte első pillanattól. Hason fogatja ide-oda. Kinyomja magát, ha éppen olyan kedve van. S persze a kiságyban kúszás is megy remekül.

Fog: meglepő módon még nincs foga…és semmi jele, hogy hamarost növesztene:P

Eleget tesz a családi hagyománynak: magának szívja:P
EÜ: Szájpenész meglehetősen hamar. Aztán ő jelentősen hasfájósabbnak tűnik, mint Zsebi, így hát kap ezzel kapcsolatosan szereket: Colief és Infacol. Csodára egyik sem képes, sőt néha úgy éreztük, hogy rosszabb a helyzet, ezért abbahagytuk inkább. Aztán, ami nem öl meg az erősít alapon persze összeszedte a kórságot Zsebitől (hát igen, közösségbe járó nagy tesó mellett a kicsi kapja az ívet rendesen:P). Nem egyszerű a takonykór kezelése náluk (Zsebinél a fulladozós köhögés - alias krupp - is befigyelt, nála "csak" a takony és némi köhögés). Kaphatott orrcseppet Nasivin 0-1 (naponta maximum kétszer), meg Physiomert (tengeri sós orrspray), s ha nagyon durvult volna a köhögés, akkor hörgőtágítót. Meg volt egy homeós ajánlat, de ezzel immár nem is foglalkoztunk. Köptetőt nem kaphat, illóolajok kizárva….orrszívás igény szerint, ha kell 5 percenként. Hát ment is. Nála egyébként a kézi elemes változat is befigyelt, néha még jobbnak is tűnt, mint a porszívós, mert ugyan a porszívósban van erő rendesen, de a fej meg túl nagy és kemény egy ilyen pici nóziba. Mindenesetre reméljük most már kifelé megyünk belőle. 

Beájulva a Mej-tajban:P
Hordozás/utazás/egyebek: Hosszabb útra még nem vittük. Kisebb utakon, és sétálni voltunk már vele, bár ez az össze-vissza időjárás nem annyira kedvez a sétáknak. Hordozástechnikában újdonság a Mei-Taj…ami frankó kis találmány:) Majd írok róla, ha már hosszabban használtuk. Egyébként az iso-fixes hordozóban utazik, meg persze mózeskosárban, ha éppen babakocsival nyomul. De egyenlőre még ölben is bírható hosszabb időtávra is a feneke;)

Aktuális becenevek: Bogyó, Bogyesz, Bogyelláris, KisAti, Atesz, Kicsi Elvis, ÖcsiBogyó

Puszi a kis öcsinek:)
Tesók: Egyenlőre teljes a szerelem a testvérek között. Zsebi odáig van az öcsikéért, szeretgeti, puszilgatja, eteti/itatja, vigasztalja, napi szinten ölbe kéri. Van persze nem tökéletes finomságúra hangolt mozdulat, de semmi szándékosság. Bogyesz is megnyugszik, kisimul, ha a bátyuskája szeretgeti:)


Jade vs. Bogyó: megvolt a szagolgatás (végülis oda-vissza), meg persze a Jade párna üzemmód is. Komolyabb kapcsolat még nyilván nem alakult ki közöttük.