2013. június 14., péntek

Bogyka - 5. hónap



Adatok: 7660 gramm (de volt már 7700 is), 70 cm hosszú és van fejkörfogata is, csak nem tudom mekkora. Ruhákból 68-74esek vannak porondon, peluból még jó a hármas. 

Adjad már:P
Alvás, evés…alias napirendetlenség: Alakul az élet:) Reggel legtöbbször a bátyával egyszerre kel (6 körül) - érzésem szerint ő még aludna kicsit. Ilyenkor nem eszik, lesi a forgókát, amíg anyuka/apuka eljutnak addig, hogy tisztába tegyék/átöltöztessék. Utána vagy ismét forgóka, vagy némi mesenézés/kuckózás a tesóval. Aztán reggeli 200 ml tápszer (vagy nem, ha nincs kedve megenni). Ezután általában alszik egy rövidet, kb. fél óra terjedelemben. Aztán játék, tízórai gyümölcspüré, tejpép…valami kanalazós történet, a mennyiség teljesen változó 30-200 gramm között bármi előfordulhat. Játék, móka, kacagás a következő rész. Szerencsés esetben a bátyával egyszerre lesz álmos, előtte még eszik egy keveset, valamennyi tápszer (nem lehet olyan egzakt módon számolni az étkezéseivel, mint lehetett anno Zsebiével), aztán szunya jó esetben egy hosszabb akár két óra is. Ébredés után uzsonna, többnyire kanalazós - sokkal lelkesebb, mint a tesója volt. Aztán játék, torna:) Négy körül szokott még egy rövidet aludni. Aztán 6-fél7re kidől, ha kitartóak vagyunk 7ig tudjuk húzni a fürdetést, akkor 200 ml előre kevert tejpép, aztán szunya. Nem sajnos még nem reggelig. Egyszer - rosszabb esetben kétszer - ébred éjszaka. Három körül szokott, vagy ha kétszer, akkor éjfél körül is. Etetésre kihozzuk, de utána simán, azonnal vissza lehet vinni a kiságyba a szobájukba. Együtt alszanak, egymás után fürdenek többnyire, bár van, hogy Zsebi kiköveteli a közös pancsit. 

Megszerzem....
Kimittud: Forog oda-vissza, hátról-hasról, a tengelyekörül. Kúszik, még nem maratonista, de határozottan halad a kinézett célpont felé. 

He-he, ha nem teszitek lejjebb az ágyat kiugrom:P
Fog: Patakokban nyál, ököl/rágóka az arcban, dagadt íny…dentinox és gengigél a barátunk. A kérdés, hogy meddig még;) 

Pancsolni én is nagyon szeretek:D
EÜ: A talpán találtunk egy érdekes keményedést (Lilla vette észre, mikor Dévényeztek), csípésnek próbáltuk behatárolni. Aztán az oltásos körnél (4 hónapos, meg a második rota, ami kis híján kárbament:S) megnézte Koós és kérte, hogy nézessük meg Lengyel doktornővel, mert hogy "cisztának kemény, csontnak puha". Másnap Lengyel doktornő - mert hallotta a kétségbe esést a hangomban (jó, kissé rájátszottam) - adott egy időpontot a csütörtöki rendelésére. Csípés okozta ciszta a diagnózis, nem rossz indulatú, krémezzük, aztán ha nem múlik a Madarászban leszívják. Aztán csütörtökre jutott még egy Koós magánrendelés, majd péntekre egy László:S A hónap végét orvosi szemszögből mondjuk kihagytam volna. 

A Dévénykedés jó móka...szerintem:P
Hordozás/utazás/egyebek: Volt megint egy hosszabb menet, két kocsival (próbáltuk alvásidőre időzíteni), így apával utaztak a gyerekek, nem mondom, hogy kisimult, pihent arccal szállt ki a kocsiból, de erről a hazaúton mondjuk nem Bogyka tehetett. Megkeresztelték:), Dévénykedik kéthetente (bár Lilla már szabadulna tőlünk, de abban maradtunk, hogy mászásig mennénk) 


Aktuális becenevek: Bogyó, Bogy, Bogyesz, Bogyka, Törpe, KK (KisKöcsög), Öcsi(ke) 

Öccsinek is egy motojom:D
Tesók: Még mindig csak ismételni tudom magam: döbbenetes az összhang közöttük. Zsebi imádja, Bogy felnéz rá. Van néha féltékenység Zsebinél, de ez nem csak az Öccsére korlátozódik, sőt rá a legkevésbé:) 

Reggeli puszi:)
Jade vs. Bogyesz: Felfedezte a cicát, mint célpontot, de nem vadászta le. Jade viszont egyre többször odamegy hízelegni neki egy kört.