2013. június 1., szombat

Napi szar...

- Egy szarról szóló bejegyzés, akinek nem bírja a gyomra, ne olvassa!!! - 


Már a kelés sem volt biztató, mert úszott a kiságy - és persze a gyerek - a szarban. A szobában lényegében vágni lehetett a szarszagot. Nem ez nem kaka volt, ez szar (mint később kiderült fos):P Mentünk zuhanyozni, a gyerekember agya, mint a szivacs, így rögtön gazdagodott is a szókincse a szar szócskával. 

Azért a segítőszándéka nem hagyott alább:D
Az ezután ráadott pelenka alig egy órát bírt ki, ekkor éppen a nappalit terítette be…mert akármilyen ügyesen is applikáltam rá a pelenkát kifolyt mellette. 

A lényeg a lényeg, óránként pelenka, és ruhacsere, kaja semmit, folyadék is alig. Holnap keresztelő:S A gyerek jókedvű és huncut volt, néha hiszti, de ez nem volt újdonság. Aztán megpróbáltuk a rehidrációs oldatot. Nos aki ezt megalkotta az igyon belőle sokat, nem rossz íze volt, csak ihatatlan. Bazi édes műnarancs, az én gyomrom is felfordult, mit mondjon szegény gyerek. Mindennel próbálkoztunk: tejbe, szörpbe, de semmi nem volt képes elnyomni a műnarancsot. Aztán beugrott, hogy mi magunk milyen "gyógyszert" alkalmazunk ilyen esetben: Coca-cola a varázsital. (Mellesleg anno a tanfolyamon a gyerekgyógyász is ajánlotta, sőt a saját gyerekorvosunk sem ellenezte, csak annyit mondott, hogy neki nincs tapasztalata, csak hallotta már, hogy működhet) Szóval a gyerek kapott szénsavtól megfosztott kóját….na ezzel sem volt ám lelkes, de legalább ebből ivott. Ebéd nulla, lefekvéshez kevés tápszer. Kevés szunya, délután ropi és goldfischli, hurrá-hurrá. Aztán végre evett egy gyümölcsszeletet is és némi tejet is megivott (laktózmentes, nehogy ez legyen a gond, bár még sosem okozott neki hasmenést a tej, pedig nem kis fogyasztó). Este megint kis tej, kis tápszer, aztán szunya. 

Kellemetlent a hasznossal: körömvágással megspékelt hiszti:P
Délelőtt azon "vigadtam sírva", hogy már elhasználtuk az egész napi adag pelukát, pedig még nem volt féltizenkettő;) (Oscar c. film;)) Egyébként megdöntöttük minden idők rekordját 10 pelenkát használtunk el. Azért ezúttal nem kicsit örültem, hogy volt itthon olcsóbb pelus és nem a Pampers Premium Care fogyott ilyen ütemben. 



Update 1.-vasárnap reggel: Éjjel egyszer ébredt, ivott némi tejet, aztán szunya reggelig.:) Reggel kaki, de már normál állagú. S evett is pár falat reggelit :)
Update 2.-vasárnap kora este: Egy kaka a keresztelő alatt, kenőcsös állag, de azért ruhacsere.Aztán megtudtam, hogy a célintézménybe járó több gyerek is hasonló tüneteket produkált a hétvégén…legalábbis a szemben lakó kettő egészen biztosan.