2013. június 2., vasárnap

Pogányt vittünk…

"Isten szeretetében fogantál, veled volt, mikor születtél és most is itt van keresztelőd napján. Az Ő angyalai őrködni fognak feletted az évek során és minden nap valami újat hoz majd...Hiszen te Isten szeretett gyönyörű gyermeke vagy és Ő nagyon vigyáz rád." /Az anyukámékról kapott képeslapról/
...keresztényt hoztunk. Avagy Bogyeszka is részesült a keresztség szentségében. Ennyit a vallási részről. Illetve még annyit, hogy a helyszín (Százhalombatta- Szent István templom) és a pap (Matyi atya) változatlan volt, a szertartás ismét késve kezdődött (szinte szó szerint ugyanaz hangzott el a telefonbeszélgetés alatt és pont annyi idő is kellett a papnak, mint Zsebinél), ismét nagyon jó hangulatban, közvetlen hangnemben telt. Az ünnepelt szinte végig vigyorgott, megpróbálta bekapni Matyi atya kezét. Aztán elkezdett csuklani - ezzel tisztítóra ítélve a keresztapja öltönyét:P - ami pici sírásra késztette, de aztán a vizes résznél megint nem volt gond, csak a végén a törölgetés adott okot az elkeseredésre.

A keresztszülőkkel

A szertartás után némi fotózás, a keresztelési emléklapok (! - igen többesszám, mert Zsebiét is most kaptuk meg) átvétele, perselypénz folyósítás:P.

Pappá, királlyá, prófétává

Aztán séta az étterembe, itt is a japán elvre hagyatkoztunk, avagy, ami bevált azon nem változtatunk, s nem is bántuk meg. Ismét finom volt minden (ezúttal a levest, nem éreztem tökéletesnek, de nem is ugyanazt ettük, mint Zsebinél), ismét remek volt a kiszolgálás. Az ünnepelt az éttermes részt többnyire átaludta, a többi gyerek viszont remekül szórakozott, jó ez a régi pizzéria elnevezésű terem, egy csomó bujkálási lehetőség van benne :) Zsebi mondjuk nem jeleskedett az evésben, de nem is nagyon számítottunk másra a tegnapiak után. 

Vicces dolog ez a keresztelés:D
Vendégsereg - Gögi (Zsebi keresztapukája) fotós nélkül
Természetesen most sem volt hiány ajándékokban. Itt is köszönjük szépen mindenkinek, alább a felsorolás, remélem semmi nem marad ki. Zsebi is kapott több külön ajándékot is, ezeket külön is köszönjük. (Persze az Öcsike játékait is megellenőrizte minőségileg, nehogy valami hibással kelljen játsszon a tesó:P) 

Az ajándékok...a papíralapúak nélkül:)

"...nincs is e joggal megbírálható teremtésnek, világnak, életnek különb, istenibb produktuma, mint a gyermek. A gyermek az elevenség, az öröm, a jövőbe ható ígéret,..." "A gyermek, a gyermek, ez a mi korunk legszebb dala. A gyerme, a gyermek, ő lett az emberiség új szerelme bizalma, mindene." /Ady Endre/ (A bátyámékról kapott képeslapban. Az első rész teljességében itt - 32. alatt, a második pedig itt - 52. alatt olvasható)
Szóval köszönjük az aranyláncot, a készségfejlesztő játékot, a montessori tornyot, a bohócot és persze az arcképekkel, feliratokkal, számokkal és egyéb alkotásokkal díszített papírokat is;)