2014. augusztus 4., hétfő

Mazsi - 6. hónap



Adatok: 7,83 kg, 

Alvás, evés…alias napirendetlenség: Azt hittem nem lesz most érdemi változás egy darabig, de úgy tűnik mégis. A délutáni szunyát egyre gyakrabban elhagyja, mármint a tesóhazavárósat. Így mondjuk este picit előbb lesz fáradt, de azért többnyire így is 7 körül kerül ágyba. Aztán változás még, hogy tízóraira masszív mennyiségű gyümölcsöt eszik. Sőt kezdünk délutánra is bevezetni némi kanalazást. Az átlagos napja most az alábbiak szerint néz ki: reggel 6-7 között kel. Aztán eszik kb. 2 dl tápszert, majd 9 körülre kidől egy rövid szunyára. Ébredés után kanalazunk, aztán játszunk, próbálkozik mindenféle mozgással, mesét néz, dumál. Aztán ebédre tápszer megint kb. 2 dl, utána egy hosszabb szunya. A délután többnyire újabb kanalazási próbálkozás, meg a játék, móka, kacagás pepitában ;) Itt jönne a kikopó délutáni alvás. Igy viszont fél7re általában már fáradt, de nem vált be a korábban fektetés, így inkább húzzuk az időt és marad a 7-fél8as pancsi és fekvés. Kb. 2 dl tápszerrel alszik be, de ilyenkor nyilván függ a fogyasztása attól, hogy mikor volt az uccsó étkezés. Éjszaka egyszer kel, általában 2-3 között, eszik és már alszik is. Vagy nem és akkor evés után nézi kicsit a világítós forgókát a kiságyban, magyaráz neki, majd egyedül visszaalszik (igen, volt olyan is, hogy nem aludt vissza egyedül):P

Kimittud: Kúszik...sokat hátrafelé, kevesebbet előre. Forog a tengelye körül. Négykézlábazik. Elkapkodja a forgókás állatkákat. Mindent megkóstol, rágcsál. Imádja a fürdést…oda-vissza pancsolja magát a kádban. Szeret a tesóival is, de nagy pancsolást igazán egyedül rendez. 
Fog: ömlő nyáltenger, rágcsálás ezerrel, dentinoxos fellélegzés, de amúgy csak a duzzanat.

EÜ: Semmi nem volt eddig. Mára belázasodott...ezek szerint nála ma jött ki a Zsebi féle kórság. 

Hordozás/utazás/egyebek: Jövünk-megyünk intézkedünk. Dévény-szünet is van kicsit most…meglátjuk kell-e még menni egyáltalán. 

Aktuális becenevek: Mazsi, Mazzsantó, Mazsfül, Mizsmazs, Mazsola, Tündérbaba, Csodafiú, Mazskulancia, Mazscica, 

Tesók: A három gyerek klassz…a három egyenemű meg praktikus ;) Nála biztos ki fog maradni egy csomó babajáték, mert a tesói helyből mélyvízbe dobják;)

Jade vs. Mazsi: Még mindig hízeleg. Mióta újra bent töltheti az éjszakát (eddig a fürdő-wc-előszoba részre volt kizárva a gyerekkapu segítségével - mert hogy nem ugorja át), azóta leggyakrabban Mazsival alszik. Pontosabban őrzi az álmát, felkucorodik a pelenkázóra és nem is nagyon hagyja el ezt a helyet, a reggeli pelenkázásig…akkor is általában csak külön kérvény benyújtása után (értsd rohadtul nem érdekli, ha ráfektetem a gyerekeket:P).