2014. augusztus 1., péntek

Szülinapi meglepinap

Mára pedig meglepit tartogattunk az igazi ajándékot a sok-sok meglepi programot.



Reggel apa Bogykát elvitte a bölcsibe, majd már indultunk is. A pékségben kezdtünk, hogy reggelizzünk befelémenet. Aztán a Keletinél letettük a buszt és mindjárt találkoztunk egy nagyon kedves rendőrautóval, akikkel kicsit elbeszélgetett, megcsodálta a zöld autót, be is ülhetett picit, sőt még a villogókat is megmutatták neki;) 




Ezután kezdődött a tervezett program. Metrozással kezdtünk…a régivel indult a móka. Jegyvásárlás, illetve a kedves (!!! - jelzem mindegyik akivel találkoztunk kedves, segítőkész és előzékeny volt!!!) ellenőrökkel a kell-e jegy a háromévesnek kérdéskör tisztázása, majd indulás a Deák térre :) Nagyon tetszett neki :) Aztán átszálltunk a kékre (azért a színeket nem mindig értette maradéktalanul, elvégre a kocsik színe nem passzolt a vonalak színéhez;)) Kálvin térig…itt apró malőrként felszenteltük a Kálvin teret (4es metró én így szeretlek…aka mosdók nélkül:P), lyukasztott ismét, majd indulás a szuper szép és új 4es zöld metróval a végállomásig, majd vissza, ahol kissé benéztük az állomást, mert fogalmunk sem volt, hogy az Újbuda-Központ pont az amit keresünk, így sétáltunk egy állomást, de végülis átnyargaltunk a villamosra, konkrétan a combinora. Ez is nagy siker volt, meg a könyv is közben ;) Aztán még egy kis metro, hogy visszatérhessünk a saját buszunkhoz. 




Innen irány az állatkert. Nekünk jegyvásárlás, apának parkolás. Aztán állatkert, mert elég régóta emlegeti, hogy menne az állatkertbe (és legutóbb a három csemete együtt azért nem volt akkora élmény). Az elejét nagyon élvezte, mindent tüzetesen megnézett, aztán kezdte unni az állatokat és játszóterezésre vágyott. Így hát átsétáltunk a Holnemvoltparkba. Mindjárt kinézett két körhintát is, de elsőnek a hullámvasutat céloztuk meg, mert legutóbb annyira tetszett neki (nekem meg akkor nem volt lehetőségem felülni.) Hát ezúttal csak az elejét élvezte, utána sírt. :( Szerencsére nem nagyon, így a következő részek már teljesen megnyugtatták. Imádta a nemrég átadott Tündér Ilona játszóteret, a mesecsónakot, a János Vitézes vonatozást, meg persze az összeskörhintát. Etetett szarvast, evett kürtőskalácsot és hallani sem akart róla, hogy huszárnak öltözve lefotózzák. Kellően kidőlt a nosztalgia körhinta végére, de lassan indulni is kellett az utolsó programra, hogy biztosan időben érjünk a tesóért;)



Az utolsó programpont kemény lecke is volt egyben. Játékbolt volt a cél (azért nem volt egyszerű ébren tartani, még a kecsegtető célpont ellenére sem), ahol az volt a feladat, hogy válasszon magának egy (1, one, ein) játékot, illetve egyet-egyet a testvéreinek. Az első lelkesedében persze rögtön több dologra is rákapott, de aztán mikor mondtuk, hogy csak egyet, akkor rendre visszarakott mindent szépen oda, ahonnan elvette. Végül egy igen gyenge konstrukciós és döbbenetesen olcsó helikopter mellett döntött magának. Bogykának teljesen egyértelműen közölte, hogy Thomas jár és választott is egy korrekt darabot, Mazsinak babáknak való FisherPrice kisautót vételezett. S a szép és ügyes választás jutalmául megkapta az egyébként ajándékként sokszor kért távirányítós autót is. (Nem szeretnék senkit megtéveszteni, sok ajándékot kapnak, hol kisebb hol nagyobb meglepiket, újabban elkezdte kérni is, de egyenlőre nem aggasztó a helyzet, mert a) bármilyen apróságnak örül b) mindig kér a testvéreinek is c) könnyen le lehet szerelni, nem csap orbitális hisztibe, ha nincs semmi)


Nagyon örült mikor látta, hogy a testvérei mennyire örülnek az ajándékainak :)

Holnap érkezik Regina az anyukájával, ezzel végülis a három év három napos ünneplése véget is ér :) A dekoráció biztos fent lesz még pár napig. (Úgy volt, hogy vasárnapra az én oldali család is jön, de ez elmarad egy másik program miatt…azért nem gondolnám, hogy ünneplés hiánya lesz;))