2014. július 31., csütörtök

Zsebi 3 éves

Döbbenet, döbbenet, döbbenet…napi szintű a kérdés, hogy mikor lett a kis csomagból ilyen nagyfiú. Persze nyilván az elmúlt három év alatt. Nosztalgikusan a régi séma szerint;) Aminek persze az ő korában már nem nagyon van értelme, de azért móka :)



Adatok: 15,5 kg - volt már több is, most éppen ennyi. 98 cm. 

Alvás, evés…alias napirendetlenség: Van napirendje, aztán van napirendetlensége is:) 6-7 között kel, aztán ébredezés, játék itthon. Utána hétközben irány a bölcsi, ahová többnyire nagyon lelkesen jár. Napközben ott van és ahogy elmesélik jól van. Hétvégén nyilván velünk;) Dél körül indul a szieszta és 1,5-2 órát szokott tartani. Délután nagy játék, önállóan, a tesókkal, velünk, igény szerint :) Aztán vacsora, utána fél8-8 körül pancsi. Aztán már békésebb játékok, iPad, könyvek, suttogós beszélgetések. Fél9-9 körül szokta mondani: “Fáradt vagyok, menjünk aludni” (Persze volt már sokkal-sokkal-sokkal későbbi fekvés is…ami nem jelenti a sokkal-sokkal-sokkal későbbi ébredést, sőt). Pisilés után kap egy kevés tejitalt a cumiba, feltesszük az emeletes ágyba, majd szépen egyedül elalszik. 

Jah...kígyót is bűvöl:P

Kimittud: Hát nem is tudom…a kérdés inkább a mit nem. Nagyon önálló nagyfiú. Még mindig használ cumisüveget (nem is fogom kényszerrel elszedni - talán már meséltem, hogy miért), de bármiből tud inni hibátlanul. Ügyesen eszik egyedül, de vicces módon itthon sokszor kéri, hogy etessük (azért vicces, mert a másfél éves öccse viszont nem hagyja, hogy etessük:P). Eszik mindent, ha van kedve jól, de nem zabagép. A húst nem favorizálja különösebben.Szoba- és ágytiszta, persze azért akad mosnivaló;P Korlátokat feszeget, visszabeszél, hisztizik. Szeret, puszit oszt, bárkit levesz a lábáról. Kifektet a dumájával. Tükör…ami néha ijesztő, de azért többnyire vicces;) Szeret bölcsibe járni, állítása szerint várja már az ovit, bár szerintem még nem teljesen érti, hogy az mit jelent (aka az öccse nem lesz ott). 

Fog: Az összes tejfoga megvan:)

EÜ: Nem volt semmi komoly betegsége. Kruppos volt néha, de nem jártunk vele kórházban. 

Hordozás/utazás/egyebek: Jövünk-megyünk intézkedünk. 

Aktuális becenevek: Zsebi :) 


Tesók: Szuper nagytesó. Főként kedves, bátorító, pátyolgató. Néha azért tud undok, irígy, barátságtalan és agresszív is lenni Bogykával. Mazsival valami egészen különleges szerelmetes kapcsolatuk van. Imádnivaló kis trió:)

Jade vs. Zsebi: Szereti a cicát, szereti a cica. Más-más a kapcsolat a gyerekekkel. Zsebi volt az első, együtt tanulták meg, milyen is egy cica-kisfiú barátság. Távolságtartóbb a kapcsolatuk…Jade messze nem tűr el neki annyit, mint Bogykának, vagy nem hízeleg annyit, mint Mazsinak. Mondjuk Zsebi sem közeledik felé a Bogyka féle mindent elsöprő szeretettel, és nem igényli a hízelgését sem. 



A születésnap maga napközben a bölcsiben került megünneplésre, ehhez egy Villám McQueen tortát készítettem. Aztán délután velünk és Imamával. Minden tesójától külön kapott ajándékot ;) (Persze, Bogyka is kapott némi újdonságot, a másik szobában, hogy ne legyen annyira “segítőkész” a bontogatásánál ;)) Később csatlakozott a Hoa család alias a két kisebb keresztszülei és Pocc csemete. Velük volt az ünnepi vacsora, s a tortás móka is. (Itthonra Némo készült…szeretem a változatosságot:P). Jól sikerült kis ünneplés volt ez :)