2015. április 6., hétfő

Húsvét 2015.

Valahogy eddig mindig úgy alakult, hogy a húsvét turnézós ünnep. Mivel Zsebi "nyaralni" volt, nem is volt kérdés, hogy szombaton megyünk Győrbe tojásvadászatra, majd vasárnap Bonyhádra, végül pedig hétfőn délutánra beütemeztük az első komoly locsolást is.



Győrben már rutinos tojásvadászként indultak, ezúttal azonban Reginával együtt. Nagyon cukik voltak, ahogy gyűjtöttek, a végén meg osztozkodtak :) Utána bementünk csoportosan a belvárosba lángosozni egyet, aztán séta, majd indulás is haza, mert Mazsi kidőlt, mint a krumplis-zsák (persze mire az autópályára értünk a többiek is, ahogy azt reméltük is). Sajnos így a locsolás elmaradt, pedig készültem.



Bonyhádon nem szokás a tojásvadászat, itten fészekbe tojik a nyuszi. Szóval onnan kerültek kiosztásra az ajándékok...kaptak egy házat a fiúk :P De igazából első körben nem sokáig érdekelte őket, inkább az élő nyuszival és a nagyobb unokatesókkal voltak elfoglalva :) Zsebi édesen előadta a locsolós verset (köszi IMama;)), Bogyi kis segítséggel suttogva ismételte néhány szót utánam, de azért mind a ketten locsoltak, ahogy kell :) Aztán bátyáméknak menni kellett. Mi ebéd után még sétáltunk egyet a kertben, megnéztük a kis gidákat (sajnos nagyon félősek, nem lehetett simogatni őket), még egyszer megdögönyöztük a nyuszikat, majd csomagoltunk és indultunk haza. Mire a város vége táblához értünk lényegében mindenki aludt...a szülők is szívesen tették volna:P



Itthon ma reggelre érkezett meg a nyuszi...fészekbe...vagy inkább a nappalit beterítve tette az ajándékokat. Semmi nem volt dedikálva, mindenki választott, mindenki játszott mindennel és minden közös lett. Nyilván a lego-vár Mazsinak még nem annyira játszik, de a többi ajándékot mindenki kipróbálta. A buborék-fújó vonat nagy sztár, de tényleg mindennel játszottak. Az édességekből fogyott is persze, de megint szépen bővül a kibontott és nem elfogyasztott gyűjtemény is (most már tényleg kénytelen lesz sütni valamit belőle, mert még a mikulásokból is van:S) 

Ma délutánra pedig vendégségbe voltunk hivatalosak Zsebi bölcsis szerelméhez (azóta is tartjuk a kapcsolatot, voltak már ők is nálunk). S ha már locsolkodós nap, hát gondoltam legyen meg az első igazi locsolás is. Az ajándékot lelkesen átadták, aztán szépen felsorakoztak a locsoláshoz, de a versek szinte teljesen elmaradtak, pedig az ifjú hölgy nagyon édesen várta, sőt lelkesítette a fiúkat, hogy mondják már :P Azért megvolt a kölni a hajra és persze a piros tojás is cserébe :) Cukik voltak na :)