2011. március 7., hétfő

16. hetes kontroll


Ugyan ma csak 8.15-re volt időpontunk, de a kiszámíthatatlan pesti közlekedés miatt megint velünk kezdte a rendelést Herczegh doktor.

Ezúttal eslő körben átbeszéltük a leleteket:  Istenhegyis genetikai, Endokrinológiai, EKG, Hepatológiai..arra jutottunk, hogy akkor végülis minden szép és jó, illetve a héten megyek vérvételre és annak fényében még korrigálunk a dolgokon (főként a Merckforminon).

Ezután kukucskáltunk, mértünk. Zsebi ezuttal ébren volt, bár méretileg már akkora, hogy egyben nem fér bele a képbe. De azért mért a doktor úr, amit lehetett, s megmutatta az is, hogy miért is nem kell rózsaszín babaruhákban gondolkodni:) Elég egyértelműen látható volt, hogy Zsebike kisfiú, vagyis Gergő:)

A koronaékszer;)

A méretek: BPD (Biparietaler Durchmesser - a két halánték közötti távolság): 36, OFD (vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete: 46, AC (abdominal circumference - haskörfogat): 111, FL (Femur Länge, femur length - a combcsont hossza): 23. A súlya 203 gramm, ez a gép számolása szerint 17 hetes várandosságnak felel meg, vagyis továbbra is nagyobb a valós koránál:)

Gyorsan átbeszéltük utána még egyszer a további vizsgálatokat, aztán elköszöntünk....egy hónap múlva találkozunk, ha közben kérdésünk lenne telefonon beszélünk.

Ezután gyorsan intéztem időpontot a Klinikán a vérvételre, majd tepertünk a fogorvoshoz a második kontrollra...ő is mindent rendben talált, bár a fogíny gyulladás sajnos nem múlt el.