2011. március 22., kedd

Bababútor - megrendelve



Ha már a hétvégén készen lett a festés, majd aztán keddre a takarítás is, úgy gondoltuk itt az ideje megrendelni a bababútort, hiszen a kiszállítást a legoptimistább eladó is 4 héttel a megrendelés utánra ígérte. 


A bútort a Babaszafariban néztük ki első körben, aztán megtaláltuk ennek a gyártónak a termékeit az Elefániban is. Mivel azonban ott drágábban láttuk, hát maradtunk az első helynél. 


Többször jártunk az üzletben előzetes felderítésen....nem volt ez egyszerű, mert mikor a méreteket kérdeztük, csak hümmögtek és hasraütésre mondtak számokat. Mérőszalag egy szál sem volt a boltban (állítólag eltűnt), sajnos kivételesen nálam sem volt, pedig szokott lenni a táskámban (s most már van is ismét). A kiszállításról sem volt egységes véleménye az eladóknak, sem arról, hogy mennyivel lesz drágább az adott termék, ha más színben kérjük. Sebaj, erre jó a honlap, meg az ismételt benti kukucskálás: a honlapon is fent vannak a méretek, illetve a pontos árak színekre vonatkozóan, de azért bent is lemértük (egyébként nem minden egyezett:P).


A megrendelésnél nem voltunk éppen szerencsések, mert az ügyintéző hölgy éppen nagyon telefonálgatott, de azért egy fél óra várakozás után hajlandóak voltak velünk foglalkozni (bevallom itt azért - főként hallva a telefonálás témáját - többször felmerült, hogy mégis átmegyünk az Elefániba és ott rendeljük meg). Amikor odajutottunk, hogy akkor megrendelés, akkor kapásból jött a kis előlegátvételi füzet....jóformán meg sem kérdezték, hogy mit is akarunk megrendelni (a szállítási címet egyébként már tényleg úgy kérdezték meg, hogy mentünk kifelé az üzletből). Nem hagytuk magunkat: KáeM ügyesen intézett nekünk ingyenes kiszállítást, meg némi levásárolható kedvezményt. (Aztán még kaptunk ajándék rágókát, cumit és 10%-os kedvezménykártyát a későbbiekre.) Megejtettük a megrendelést....a képen látható bútorokat, csak éppen cseresznye-vanília színben.


Aztán a levásárolandó kedvezményünkkel kapcsolatosan futottunk még egy kört. Jó szándékunkról biztosítandó az üzletet, nem éppen a kedvezmény mértékéig választottunk terméket, hanem elhoztuk a kinézett ágynemű szettet:

6 részes garnitúra:
paplan 100*145 cm
párnahuzat 35*45 cm
párna 35*45 cm
lepedő 110*150 cm (ez sajnos nem gumis, így kevésbé használható szerintem)
rácsvédő (4 darabból áll össze a teljes kiságyrácsozatot körbeölelő verzió)
baldachin (ez annyiban tér el a képen láthatótól, hogy teljesen a kék elefántos anyagból van, semmi függöny anyag)