2011. március 27., vasárnap

Angelsound

...avagy szülő szórakoztatást 1.0. Mert lássuk be a babavárásban van rengeteg olyan dolog, amire sok-sok pénzt lehet elkölteni, de igazából semmi más hasznossága nincs, mint hogy szórakoztatja a leendő szülőket. (Ideértem akár a színes, mintás babaruhákat is...mert hát az első időszakban ugyan nagyon nem érdekli a babát, hogy Micimackó vagy Malacka virít-e a kis ruháján...de azért ennek is bedőltünk;))

Szóval Angelsound: még erősen terv volt csak a babatéma, amikor KáeM rátalált a helyes otthoni szívhanghallgató kütyüre. Nem futottunk megvenni és teljesen nem is voltunk biztosak benne, hogy fogunk-e venni valaha. Aztán az első várandósság úgy alakult, ahogy. Így a másodiknál a 12. hét elején én dobtam fel, hogy megvehetnénk a kis ketyerét...kicsit a megnyugtatásunkra is. Nem diagnosztizálásra, mert arra teljes mértékben alkalmatlan (ha fáj, ha vérzik, ha ...stb, akkor nem elég ezzel meghallgatni a szívét, aztán ha dobog, akkor megnyugodni, hogy akkor minden oké), de szórakozásra és az aggodalom mértékének csökkentésére tökéletesen megfelel. Legalábbis nekünk vetélést átélt szülőjelölteknek nagyon jól tud esni, hogy bármikor meg tudjuk hallgatni Zsebi szívdobogását...meg a sajátomat is.



A készülékhez adnak egy kis adag akusztikus gélt (aka UH zselé), ami nagyjából két/három alkalomra elegendő. Ezután vagy szerzünk be orvosi kellékboltban újabb adag kencét, vagy a leírás értelmében használjuk, olajjal, krémmel, miegymással. Készültünk (készülünk) venni rendes akusztikus gélt, de addig remekül funkcionál a zselésített babaolaj erre a célra, ami azért jó pluszban, mert hidratálja a bőrömet, viszont sokkal nehezebb a készülékről letakarítani, mint a normál zselét.

Most már több hét tapasztalatával azt kell hogy mondjam, tényleg aranyos a kütyü, ahogy nő Zsebi nyilván egyre könnyebb megtalálni a szívhangját. Megkockáztatom azt is, hogy ezzel jobban szoktuk hallani (két fülhallgató kimenet), mint a védőnőnél lévő kütyüvel. Ha éppen nem hallgatjuk két külön fülhallgatón, akkor arra is van lehetőség (kaptunk külön kábelt) hogy rögzítsük a szívhangot. /Ha sikerült megszaszerolnom, akkor fel fogom tenni ide/