2011. november 2., szerda

3 hónapos oltás

Ezúttal késő délutánra volt időpontunk a doktornőhöz. Mikor megérkeztünk, még ott várakozott az előttünk lévő és mondta, hogy kicsit fejetlenség van, mert a doktornőnek a beteg rendelésen is helyettesíteni kell, így éppen ott van. Nekünk így sem kellett sokat várni és időben bejutottunk.

Mérés ezúttal nem volt, arra hivatkozva, hogy nincs védőnő - múltkor sem ő mérte - meg hát meg is volt a saját védőnőtől a három hónapos státusz. Gyors vizsgálat, kérdések átbeszélése, aztán rotarix ismétlő, amit ismét nyelt, mint kacsa a nokedlit, aztán Pentaxim (ex DiPerTe), erre megint keserves sírással reagált. De apa hamar meg tudta nyugtatni.:D /Az oltási rendet itt alkottam meg/


Kértünk és kaptunk recepteket, illetve igazolást a babaúszáshoz. Fizettünk, mert a sok-sok tb ellenére 4000 pénzbe került a látogatás (2000 az igazolás, 2000 a nem kötelező védőoltás beadása...az oltás árával is számolva nem kicsit durva ez).

Két kérdés volt, amit már a védőnőnek is feltettünk, nem lepődtünk meg, hogy nem kaptunk azonos választ:
- Meddig számolunk a testsúly kg x150-el: 6 hónapos korig volt a válasz
- Hozzátáplálás mikortól és hogyan: tápszeres babaként 5 hónapos kortól, gyümölcslé egy hétig, gyümölcspép újabb egy hétig kóstoltat, aztán a harmadik hétre el kéne jutni a tízórai kiváltásáig, utána pedig mehetnek a főzelékek. Nos nem ezt fogjuk követni, elvégre már kóstolgatunk, bevallom a fenti módszert kevéssé tartom barátságosnak, mert kevéssé lépcsőzetes, fokozatos.

/Fotózni elfelejtettem, pedig most könnyen lettem volna, mert ezúttal apuka is velünk volt, és hát így azért jelentősen egyszerűbb ez az orvososdi….na de majd legközelebb./