2011. november 30., szerda

Négy hónapos



Adatok: 8380 gramm nehéz, 68 cm magas és 43,5 cm a buksijának a körfogata…vagyis nő, mintha húznák:) Ruhákból 68-as a megfelelő, pelenkából a 4-es.


Alvás, evés…alias napirendetlenség: Eszik, alszik…csak kevéssé táblázatosítható formátumban. Reggel 6.30-8.00 között ébred, akkor reggelizik némi rizspéppel dúsított tápszert, 235ml mennyiségben. Általában 1,5-2 órával az ébredés után elfárad és alszik 20-30 percet. Aztán 3-3,5 óra múlva jön a következő étkezés Nestlé előre kevert banános rizses tejpép személyében…ez mindent visz 250ml-t tol be belőle, átlagosan 5 perc alatt:) Ezután többnyire alszik egy nagyot, sokszor ez egybe esik a sétával. Aztán a harmadik étkezés hasonló a reggelihez, majd játék, móka, kacagás. És 17:00-tól (többnyire másodpercre pontosan) kezdődik a tegyetek le aludni hiszti. Így fürdetünk, etetünk és letesszük aludni. Innen képes akár másnap reggel 6:30ig nyikkanás nélkül aludni, de mivel így nagyon kevés a kaja (a súlyához mérten különösen), ezért mielőtt mi lefekszünk (10-11 óra körül), van egy "betöltés". Azért nevezem így, mert általában fel sem ébred, csak kiszívja a cumi tartalmát, visszafordítjuk hasra és alszik is tovább. Összességében átlagosan 5ször eszik egy nap és kb. 1100 ml-t. Emellett megy a kóstoltatás, étkezések előtt, vagy ha olyan kedvem van között is;) Egyenlőre nem egy nagy kanalazó mester.


Kimittud: Elég aktívan fogdos, ha sikerül pontosan neki, akkor egyik kezéből pakolja a másikba. Nagyon sokat mosolyog, kurjongat, hangosan kacarászik. S november 20-án a fürdőkádba a hátáról a hasára fordult, aztán november 21-én a játszócskáján a hasáról a hátára. Két nap múlva, megismételte, azóta nem mutatta be, de az ortopéd dokinéni szerint ez tök normális. Ezen kívül szorgalmasan forog a saját tengelye körül és persze izmozik továbbra is (hason kinyomja magát).

Fog: érezni a dudort, még nem karcol, de rengeteget van az ökle (vagy ha beletalál játék) a szájában. Időnként kenjük neki dentinox-szal, a jelek szerint ezt kicsit sem bánja. Viszont annyiféle véleményt/tippet kaptam különböző emberektől, hogy mikor is lesz ebből fog, hogy erősen gondolkodom egy FOGadási oldal elindításán:P


EÜ: Voltunk oltáson ismét, minden oké volt. Aztán a hónap végén volt csípő kontroll, ahol a bal talpacska kivételével minden tökéletesnek találtatott. Talpacska masszázzsal korrigálható.... Rajta vagyunk. 


Hordozás/utazás/egyebek: Meglepő módon egyre gyakrabban sír a hordozóban a kocsiban. Arra jutottunk, hogy nem tetszik neki, hogy nem lát ki. Mondjuk nem választás, szóval még várnia kell a kukucskálós ülésre (súlyban már nem is annyira sokat;)). Ennek ellenére továbbra is megyünk vele, bár ebben a hónapban nem volt hosszabb távú utazás, csak Budapestet kerülgetjük jobbról-balról:) Már nem pogány;) Elkezdtünk babaúszni, amit többnyire nagyon élvez.

Aktuális becenevek: még mindig Zsebi, Zsebec, Zsebecs, de befigyel a Gizmó, Pocok, (Mérges)Macs(ka)


Jade vs. Zsebi: hát igen kérem, eljött a pillanat, hogy Zsebi tudatára ébredt, hogy van egy másik vele kb. azonos méretű mozgó valami a lakásban. Odáig van érte, ezerrel figyeli, lesi, kurjongat, vigyorog neki. Ha éppen úgy van a macska, akkor képes teljesen kitekeregni, hogy láthassa. A hasról hátra fordulásnál nem volt szerepe a cicának, de hátról hasra forduláshoz a végső lökést is a makka fogja megadni valószínűleg…mondjuk számítottunk is erre:)


A szülők köszönik jól vannak. Még mindig próbálnak rághatóak maradni. A tényeknél azért "vicceskedem" kicsit a témán;)

Baby connect statisztika- inkább vicces mint hasznos, de miért ne ha már van: November hónapban - micsoda mázli, hogy 31-én született:P - összesen 478 órát és 29 percet töltött alvással, ezt 148 db-ból jött össze:) 107 pelenkát használtunk el, 46-ban volt kaki. 162 étkezéssel összesen 31608 ml kaját döntött magába. :D