2013. november 9., szombat

Felmondok…

…avagy a tegnap estétől mostanáig az életünk…pontokban:P

- Dobtam egy hasast a Pólus kellős közepén. Szerencsére úgy tűnik, csak a könyökömet és a térdemet sikerült megütni, mást nem. 

- A kölkök elég nehezen aludtak el.

- Hajnali fél3kor Zsebike felébredt, hogy pisilnikakilnikell - és tényleg, így a hasmenős kórságban szenvedő gyermek éjszakájából bő fél óra ébren telt. 

- Mire mi is visszaaludtunk volna csengett a kisebbik pocakja. Gyors etetés, majd vissza a kiságyba.

- Fél7kor aztán mindenki ébredt…s úgy tűnt vidáman indul a nap.

- 8ra már mindenki nyűgős…nekiálltunk készülődni, hogy elmegyünk vásárolni, gondolván az mindenkit kibillent a kettősfront-hatásból.

- Tévedtünk…apa 20 percet kűzdött Zsebivel a lakásban, majd feszítővassal és kemény izommunkával sikerült kettőnknek beleszorítani az ülésbe, végül a második kanyarban visszafordultunk, mert eddigra már totál felhergelte magát, az öccsét (nyilván minket is) és az ülést is lényegében szétfeszegette (pedig nem gagyi típus).
 
- A lakásba visszatérve kb. fél óra alatt le is higgadt, ekkor anyuka elindult vásárolni, immár egyedül. (Nyilván hiszti, hogy akkor ő is mégis jönne).

- Mire visszaértem béke és nyugalom honolt. Viszonylag jó hangulatú ebéd, utána kicsi játék, majd tejecskét elkérve egyedül elvonult aludni…mivel ezt gyakran előadja nem volt gyanús. 

- Éppen elaltattam az öccsét, amikor kijött, hogy pisilnikellkakilni kell….20 perc wc, nulla eredmény. Vissza az ágyba.



- Szülők is leteszik magukat, hátha jut egy kis pihi…mire betakarózunk Zsebike kijön a szobából, rácsukja az ajtót az öccsére. Majd elkezdi hordani a mesekönyveket és nekünk mesélni, hol mellettünk ülve a szőnyegen, hol a lábunkon. 

- 50 perccel Öcsike elalvása után már úgy érzi, hogy elég volt a csendből, így tesz róla, hogy felébredjen a kisebbik. Ő elég jól viselte a megszakított szunyáját. (Amióta egyszer alszik nem ritkák a 2,5 órás verziók sem)

- Fél4re totálisan kikattant és a rémes kétéves teljes tárházát bemutatta…legalábbis akkor azt hittem, hogy már nem tud újat mutatni.


- Gondoltuk pihenésképpen - mert aludni már nem akartuk hagyni, meg annyira nem is akart menni - iPadozzunk kicsit, Éljen a youtube (azzal a kikötéssel, hogy a jó édes anyukáját annak, aki ilyen-olyan meglepetés bontogatós videókkal nyomta tele:S). Fél5 volt, amikor pár pillanatra egyedül maradt a technikával, bealudt…ébresztettük, nem hagytuk annyiban a dolgot. Apuka ugrált, mókázott neki.

- Vacsora viszonylagos nyugalomban, lelkesen. Itt már csak azért fohászkodtunk, hogy 6ig legalább bírja ki mind a kettő.

- Valamivel 6 után készült el a fürdővíz. Ekkor kezdte el magyarázni - immár ismét artukuláltlan üvöltéssel hisztizve - hogy aludni menni kell. Apuka elindult vele pancsolni, míg én a kicsit vetkőztettem.



- A videó csak pár pillanat ízelítő…látványra nekem sem jutott belőle több, mert ezt a kűzdelmet is apa csinálta végig. 

- Nyilván a kicsi nem aludt el, ahogy máskor szokott mire végez a bátya a fürdéssel.

- Hisztis öltözés után, puszi-osztás, tejecske, lefekvés. Én továbbra is próbálom altatni a kicsit.

- 3 perc után jön ki, hogy pisilnikakilnikell…apa elvonul a kicsivel a szobájukba, én a naggyal a legkisebb helyiségbe.

- Eredménytelen pár perc után leszáll, visszakapja a pelenkát, majd megyünk az ágyba….tejet nem kér, ellenben autókat igen. Itt én megkaptam az immár félálomban lévő kicsit, hogy megetessem, apa maradt a naggyal. 

- Mire a kicsi megkajált, a nagy ismét a wc-n trónolt, ezúttal eredményesen. Utána el sem indult a szobájukba, hanem nekiállt játszani. 

- Apa lefürdött, majd én is…fogmosáshoz már csatlakozott Zsebi is. Utána sem irányozta elő az ágyat, hanem elkobozta a telefonomat és még játszott rajta egy adagot.

- 8kor indultak végülis az ágyba (ahogy egyébként minden más napon is) és így mindössze negyed órával aludt el korábban mint szokott, csak a máskor szokásos műsor elmaradt…vagy inkább korábban volt meg, s hát esti mesét sem igényelt. (Ekkor meg a kicsi ébredt fel, hogy akkor ő mégis éhes….most mindenki ágyban. Nyugodalmas jó éjszakát nekik és nekünk ;))

Azt még hozzá kell tennem, hogy Bogykának egyébként a várthoz képest nem volt annyira rossz napja (amúgy is matrica-üzemmódban nypmja), többször is volt 10 perc, amikor egészen jól elvolt egyedül sírás nélkül:P S egyébként éppen nagyon rajta van, hogy kipróbálja milyen érzés is kapaszkodás nélkül járni :D