2014. szeptember 4., csütörtök

Mazsi - 7. hónap

Nem írom le, amit újra letudnék...a rohan az idő témát, de amúgy nagyon.


Adatok: 8,45 kg, 70cm (ez kb, mert nem volt nagyon együttműködő), 43,5cm a buksija. A ruhái teljesen változatosak, de 74es bodyk, 62-68as gatyók általában. Lassan méret csere mindenből, mert nem csípem, ha nagyon szoros….avagy férjen el a teli pelenka is abban a bodyban:P Pelenkából még mindig 3-as Pampers…nem sok van már, nem tudom, hogy mé veszünk-e vagy átállunk a 4es Háppy Bellára nála is….meglátjuk. 

Alvás, evés…alias napirendetlenség: Van napirend :) Nem mondom, hogy maradéktalanul boldoggá tesz, de ez van. Szóval 5:30-6:30 között kel, általában szépen eldumálgat magában a kiságyban addig, amíg a testvérei fel nem kelnek, ilyenkor társaságot kap, mert akad mindig jelentkező, aki becsatlakozna mellé;) Aztán Pelukacsere, játék, reggeli…kekszes gyümölcsös csoda (100-200 gramm), 9 körülre fárad el, néha kér még egy kevés tápszert (max. 150 ml) a rövid alvás előtt. Játék, mókázás, ügyeskedés, aztán ebéd kanalas főzelék (100-200gramm) vagy tápszer (200ml) és vagy alvás, vagy még nem….ez egészen változatos. De előbb utóbb azért mindig alvás, többnyire hosszan. 4 körül eszik vacsorát, joghurt-főzelék (100-200 gramm), aztán fél6 körülre érkezik el az ideje a fáradtságnak. Innen kb. fél óra ölben és átesik a holtponton, így ébren tud maradni a hét órási fürdetésig, aztán fél8ra egy tápszerrel (200 ml vagy több) el is alszik. (Próbáltuk, hogy hagyjuk aludni fél6 körül, de az meg azt jelentette, hogy később feküdt, mint a nagy tesói és teljesen nyugtalanul aludt éjszaka…szóval nem vált be). Többnyire egyszer kel éjszaka, éjfél és kettő között valamikor. Eszik és nem feltétlenül alszik vissza rögtön, de a kiságyban a csodazenélővel elvan magában és vissza is altatja magát :) (Ha napközben valamiért gyér volt az evészet, akkor előfordul, hogy van éjféli körüli és kettes kelés is). Kanalazásban többnyire nagyon ügyes, egyenlőre a babzsákban félfekvő pozícióban etettem, most már át fogunk térni az etetőszékre. Egyre ügyesebben fogja egyedül a cumisüveget is. Nincs nagy kedvenc, nagy fujjogás sem, de nem is eszik meg mindent mindig…van ami egyik nap nagyon tetszik neki, aztán pár nap múlva meg nem hajlandó kinyitni a száját, ha megérzi az adott ízt. Tápszerből amúgy még mindig a 0+-ost issza, mert még maradt és nem zavarja (ugye már elég régóta nem HA, szóval nem sok különbség van amúgy sem).

Kimittud: Hát tud:) Egyedül ül, kapaszkodás nélkül. Aztán mászik, szabályosan, szépen. Ha elfárad, vagy eléri a célpontot, akkor csüccs, esetleg kúszásra váltás, ez utóbbi kevésbé jellemző, mert imád ülni. A finom mozgása is nagyon szép, megfog, elenged, a kisautókkal szabályosan játszik. A duplo vonatot tologatja a sínen…ahogy a tesóitól látja. A kockákat próbálja összerakni. 

Fog: Tenger, áradás nyálból…fognak és apálynak semmi egyéb jele. Ellenben biztosan fáj neki, mert mindent rág, amit ér.

EÜ: Nincs semmi baja :) Néha köhög, mikor a tengerekben ömlő nyálat félrenyeli. És döbbenetes módon nem kapta el a szalmonellát a Bogykától. 
Hordozás/utazás/egyebek: Voltunk még Győrben a nagymamánál, s amíg a testvérei az első nélkülünk töltött nyaralásukat töltötték, addig egyke gyerekünk volt. Dévény-tornában szünet volt, s mire újra mentünk volna, elkezdett ugye mászni, hát így most nem kell már járni, majd visszatérünk, ha esetleg valami gondot látunk. 

Aktuális becenevek: Mazsi, Mizsmazsola, Zsola, Mizzsentő, Mazzsantó, Mazsola, Mazsolátum, Babberátor, Mazsfül(ű)


Tesók: Azt hiszem én, akinek csak egy 12 évvel idősebb bátya van, mindig irigyelni fogom a kapcsolatukat. A külső szemlélő számára (jelen esetben az anyuka is az:’() azt hiszem ez teljesen soha meg nem érthető. De mindenesetre csodaszép látvány, ahogy szeretik egymást hárman, ahogy összetartanak, illetve, ahogy a két nagyobb kényezteti, szeretgeti a legkisebbet. Az meg többnyire vicces, ahogy nevelgetik egymást (néha persze minden csak nem vicces:P).


Jade vs. Mazsi: A macska szent…legyen elég ennyi:P Najó: a fenti képnél Mazsi nem volt finom, ami a simogatást illeti, a farka piszkálását meg alapból rühelli és nem, még csak meg sem fordult a fejében, hogy bántsa a legifjabbat, persze a harmadik rántásnál azért fújt egyet a miheztartás végett, de nem hagyta ott.