2014. szeptember 1., hétfő

Óvódás kezdőkészlet

Ma estére összeállt minden elvégre holnaptól teljes üzemben megy az óvóda. Szerencsére megérkeztek a csütörtökön este rendelt jelek is. Illetve a cuccok nagy részét sikerült pénteken-szombaton beszerezni. (Köszi IMama;)) Azért még ma délután elszaladtunk egyet IKEAba. (Köszi KatiMama;))

A menetfelszerelés:P
Szóval már ma reggel vitte apuka az alap beszolgáltatós csomagot, ezt elvileg félévente kell csak:
- 6 tekercs WC papír (8 lett, mert nincs 6os csomag)
- 1 tubus gyerekfogkrém
- 1 csomag éttermi szalvéta
- 1 flakon krémszappan (kinyomós gyerekeset vittünk, amilyet itthon is használunk)
- 1 csomag papír zsebkendő (ez havonta kell)

Aztán még az alábbiakra van szükség….meglátjuk a későbbi tapasztalatok szerint, hogy jól sikerült-e belőni a dolgokat.
- Váltóruha kinti
- Váltóruha benti (mert hogy öltözniük kell, ha kimennek, meg ha visszajönnek)
- Benti cipő
- Fogkefe
- Tornazsák
- Tornacipő
- Tornapóló
- Tornanadrág
- Tornazokni
- Oviszsák (nem kötelező, mert szekrény van két polccal, de plusz tárolókapacitásként jól jöhet)
- Takaró vagy ágyneműhuzat
- Párna (de maximum lapos)
- Szemeteszsák a szennyes ruháknak (ezt csak úgy mondták, hogy lehet hogy idén kérnek be azt is)

Micimaci új ruhája

Nos ez nálunk úgy nézett ki, hogy apuka megmérte a szekrényt és gyorsan vettünk bele két dobozt, mert a doboz praktikus (meg hát a bölcsiben is doboz volt;)). Ezekbe pakoltam az alábbiakat. Az első polcon lévőbe került a bematricázott váltócipő. A fogkefe (ami nyilván kikerül onnan hamar). Illetve a felvasalt jelekkel ellátott tornafelszerelés (tornazsákban: fehér póló, sötétkék nadrág, zokni és bematricázott tornacipő). (Dekorációs elemként természetesen azért Villám McQueen befigyelt nyilván;)) Ebbe került még a komoly ruha-designon átesett micimackó, illetve egy üveg víz, mert még szoknia kell, hogy kérni kell az innit… a bölcsiben hozzáférhető volt és kínálták is őket. Aztán a felső dobozba kerültek a váltóruhát. Kintre két farmert, bentre két vékonyabb hosszú nadrágot, illetve egy rövid nadrágot. Két rövid pólót, egy hosszút, illetve 3 bugyikát, zoknit. A ruhákba bevarrható jeles-neves címkék kerültek (vagy amelyikben volt hely, abba textilfilccel - IKEA - írtam bele a nevét). Vittünk be oviszsákot is. 



Majdnem barnamedve:P
A végleges és nekem is tetsző verzió :)
Illetve a pléd-párna duót választottuk a huzatos történet helyett….meglátjuk, hogy ez tényleg beválik-e. Plédből nem találtunk gyerekesben olyat, ami igazán tetszett, ezért vettünk egy normál felnőttet és félbevágtam, beszegtem, majd kidekoráltam…elsőre láncöltéssel próbálkoztam a mozdonnyal, de nem mutatott a nagyon szőrös anyagon, mert nem is sikerült tökéletesen (nem lehetett rendesen előrajzolni), így maradt a mintafelvarrós verzió, ezzel már elégedett voltam. Párnának egy repcsiset választottunk:)