2014. szeptember 1., hétfő

Zsebi első napja az óvódában

(Pénteki látogatás;))
Hosszas egyeztetésben arra jutottunk, hogy 10-12 között lehetnek jelen az újak a csoportban, úgy, hogy a szülők közben ott rezegnek a folyosón. (Ennek értelmét ismét nem nagyon láttuk, de hát ez van…apuka ment - én itthon a két kisebbel). Pénteken bölcsi után odavittük az ovihoz, hogy hátha kicsit körül tudunk nézni, és sikerült…az udvaron játszhatott egy kicsit :) Így már volt némi fogalma róla, hogy hová is mennek ma reggel. Aztán a nagy felkészülésben, nyilván itthon maradt az orvosi igazolás (pedig komolyan megküzdöttem érte pénteken a gyerekorvossal) de szerencsére beengedték, így apuka otthagyta egy rövid időre és haza jött érte. 


Zsebi nyilván kissé megilletődött az első pillanatokban, a bemutatásnál (modern világ, gond nélkül Zsebiként mutatták be, pedig azt hittem ezen kell majd kicsit csatázni a nénikkel, de nem). Aztán a képek tanulsága és apuka elmondása alapján hamar elvegyült és belevetette magát a játékba. Nem okozott neki gondot, hogy apa eljött, nem sokszor mászkált ki apukához és nagyon szeretett volna ottaludni. De ezt nem engedélyezték, bár lehet, hogy a kérés megtagadásának oka volt, hogy Gizi néninek már úgy adta elő, hogy apukával szeretne ottaludni:P


Itthon nagyon boldogan újságolta, hogy ő óvódában volt ma és hogy holnap is megy, és akkor már ott is fog aludni, egyedül. Mert ennyire nagyfiú. Aztán mikor rakogattam össze a cuccát a sok mozdonyos jellel, akkor aranyos volt, teljesen magától előadta, hogy akkor majd ha már a Bogyka is odajár, akkor ő átadja neki a mozdonyt és ő választ másik jelet. (Bizonyára tőlünk hallotta, vagy nem tudom, de édes volt, ahogy előadta…persze meglátjuk ezt még majd a valóságban;))