2010. november 13., szombat

Címszavakban

Hogy ne legyen hiányos, ami az elmúlt hat hónapban történt.


- Ahogy már utaltam rá volt egy masszív closti kúra...masszív, mert a betegtájékoztón lévő maximálisan ajánlott adagnak a háromszorosát szedette be velem a doki.
- Eredmény nulla...késő menzesz egy darab.
- Nőgyógyász látogatás ismét...újabb cisztát talál...sebaj, várunk kicsit. Másnap megjött.
- Egy hónap múlva vissza nőgyógyász: ciszta a rendszeres vérzés ellenére még mindig tartja magát, sőőt két kamrás lett, így hát akkor műtét szeptember vége felé.
- Lázas internet kutatás, hogy van-e természetes megoldás a ciszta eltüntetésére. Illetve a masszőrrel egyeztetés, hogy jobban gyúrja át a célterületet.
- KáeM rátalált a PCOS-re, mint olyanra, s egy esettanulmányra, amiben csak a nevek voltak mások a történet akár a miénk is lehetett volna.
- KáeM még a műtét előtt beutalt egy terheléses cukorvizsgálatra, ahol persze megerősítést is nyert az Inzulinrezisztencia.



- Aztán bevonulás a kórházba műtétre...vizsgálat és vérvétel hegyek, majd az UH-n közölték, hogy ciszta egy szál sincs, viszont van három érő petesejt is, szóval, ha gyereket akarunk, akkor inkább a hálószobánkat ajánlják a kórházi ágy helyett. Bánhidy masszívan elkeseredik, finoman szólva bunkóvá válik...egyrészt mert nem műthet, másrészt, mert nem neki jutott eszébe a terheléses cukorvizsgálat. Azért duzzogva hazaenged (pedig már ott tartott, hogy ha már kinyit, akkor drillingel is, minden előzetes vizsgálat nélkül:S), és felírja a Merckformin 500 mg-t 3x1 dózisban.
- Sokadszorra rezgett meg a Dr. Úr léce, most lényegében le is verte. Internet elő, mensmentis megtalál...legkorábbi időpont hat hét múlva és ez még csak nem is a híres Tűű doktor.
- Addig is cukros diéta netről vadászott verziója elkezd (bár Bánhidy egy szóval sem említette, hogy diétázni, mozogni is kéne).
- Jött egy hóközi vérzés...megijedtünk, így gyorsan kerítettem egy másik nődokit. Kósa Marianna doktornő személyében. Nagyon kedves, aranyos és kíméletlenül őszinte volt. Megvolt a véleménye az anamnézisről. Megállapította, hogy csak a peteérés miatt vérzek, egyéb bajt nem észlelt. UH-t nem használt, de nem is mai doki, ő még abból a generációból származik, akik kézzel állapítják meg a pár hetes terhességet is. Ránkszánta az időt és tényleg mindent elmondott, nem ártotta bele magát olyan témába, ami nem a szakterülete, elmondta, hogy az endokrinológia fog most rajtunk segíteni. Addig amíg az inzulinrezisztencia nincs kezelve rendesen ne várjunk csodát.
- November közepén végre endokrinológusi konzultáció....és akkor innen részletesen, mert érdemes.