2011. december 31., szombat

BUÉK - 5. hónap


5 hónapos
Hát igen, így jár, akinek 31-én születik a babája…szilveszteri buli helyett hófordulóst bejegyzést ír. (Na nem ám, mert Anyósom lesz a felvigyázó ma éjjel, mi pedig kirúgjuk a ház oldalát egy - remélhetőleg - klassz buliban;)

Adatok: 9120 gramm nehéz, 71 cm magas és 44,5 cm a buksijának a körfogata…vagyis nő, mintha húznák:) Ruhákból 68- 74-es a megfelelő (sok 68-ast kinőtt már), pelenkából a 4-es.

Sokára értették meg a szülők, hogy melyik a tuti cumi, de ebből egyedül is ügyesen eszem:)
Alvás, evés…alias napirendetlenség: Eszik, alszik, játszik…órát azért nem lehet igazítani hozzá.:) Nagyjából továbbra is tartja magát a múlt hónapban leírt szisztéma. Kicsit korábban ébred, viszont csak pelenkázás öltözés, gyors hami a reggeli program, mert utána még alszik egy nagyot. Egy időre felhagytunk az éjszakai betöltéssel, de a 4 étkezés kevésnek bizonyult. Kanalazási próbálkozás továbbra is megy…most kanál tesztelésben vagyunk (lassan komoly tesztbloggá fejlődünk:P) - eddig az IKEA nyert, egyenlőre fekve:) Az ízek jöhetnek naná…bár a sütőtök nem épp sztár és akkor finoman fogalmaztam:P 


Kimittud: Nyúlkál, elkap, eldob, áttesz…ezt a kis praclijaival. Forgolódik, hasról hátra naponta többször is általában, hátról hasra még ritkábban. Ezerrel pörög a tengelye körül, néha tesz egy-egy kúszó mozdulatot…hátrafelé, naná, elvégre a szülők is így kezdték. A plédről átköltöztünk habtapira, mert ezen azért könnyebb a mozgás, elvégre nem tapad hozzá a ruhája:) Dumál…durván, ha beszélünk hozzá válaszol. Most már hosszabb ideig elvan egy megkaparintott játékkal. van kedvenc csörgő, de a zörgős, alakzatos könyvek, mindent visznek:) (Köszi Brigi:D) A karácsonyra kapott kocka is nagy sztár. És a kukucs játék pelenkával, takaróval hangos vigyorgásra ad okot. Végleg átköltöztünk a nagy kádba, ahol óriási pancsolásokat rendez.
IKEA kanál rulez:)
Fog: A helyzet délen változatlan:) Pont, mint múlt hónapban: érezni a dudort, még nem karcol, de rengeteget van az ökle/a játék/textil pelenka a szájában. Időnként kenjük neki dentinox-szal, a jelek szerint ezt kicsit sem bánja. A FOGadási oldal elindítása még mindig tervben van:P De egyébként, még mindig neki van a legszebb fogatlan mosolya:D

A hiéna kacagás a háttérben nem a gyerek, hanem az anyja:P

EÜ: Megvolt ismét egy oltás kör…most hosszú időre csend lesz-e témában. Járunk Dévény tornára, amire komoly szüksége nincs Lilla szerint, de mivel ártani nem árt (és nem is üvölti sakál módjára végig), ezért prevenciós jelleggel belefér:) Egyébként Lilla szerint valószínűleg januárra kúszni fog…meglátjuk;)

A beszűkült hordozóban
Hordozás/utazás/egyebek: A sírós és nem sírós utazások aránya 60-40. Ez köszönhető egy új játéknak, annak, hogy most már lehet vele beszélgetni, és persze annak is, hogy sokáig eljátszik egy kezébe adott játékkal. (Könyvek itt is mindenek előtt) Aztán mikor a gyenge elméjű szülők jobban megnézték a hordozót (végre), észrevették, hogy a 4,5 hónapos gyerekük jól kinőtte azt, így elrobogtunk gyerekülést venni. Nyilván komoly kritériumokkal - ahogy szoktunk - így van új ülése a fiúnak. Elvileg 4 éves koráig ez jó lesz. Ebben a hónapban több hosszabb utazás is volt, itt kevéssé volt problémás, többször aludt és, ha nem, akkor hagyta magát elbolondítani játékkal, dumálással, és hát az új ülést jelentősen jobban kedveli, mint a szűk régit. (Istenem, tanuljuk még a szülőséget:P) Babaúszás még mindig porondon és marad is, csak másik időpontban. Ebben a hónapban mondjuk maradt ki több alkalom is. (Egyet konkrétan átaludt…és inkább lemondtam, nem volt szívem felébreszteni)

Kicsit kómás szülőkkel
Aktuális becenevek: még mindig Zsebi, Zsebec, Zsebecs, Gizmó, Pocok, (Mérges)Macs(ka), Nyuszi és Zsebisitter Évicától tanulva: Dumdum

Jade vs. Zsebi: a macska is olyan, mint a könyvecskék, mindent visz. Folyamatosan szemmel kell tartani. Ha odamerészkedik, akkor Zsebi mozdulatlanra vált - mintha tudná, hogy ha megmozdul, elmegy a cica - aztán mikor a makka leül, akkor elkezdi "simogatni", ez kívülről inkább püfölésnek tűnik, de a szőrös általában nem bánja.

Napi rendetlenség a baby connectben
Baby connect statisztika: Decemberben összesen 504 órát és 49 percet töltött alvással, ezt 125 db-ból jött össze:) 109 pelenkát használtunk el, 52-ben volt kaki. 161 étkezéssel összesen 32663 ml kaját döntött magába. :D