2012. február 29., szerda

7 hónapos

Annyira rohan az idő, hogy az már-már hihetetlen. Mondjuk a Február még így hosszítva is csal;)

Anya mosolya csak kicsit erőltetett, amúgy imádja, ha a haját tépem;)
Adatok: 10300 gramm nehéz (Apuka is megnyugodott, mert hogy véleménye szerint 10 kiló alatt nincs ember:P), 73 cm magas és 45,5 cm a buksijának a körfogata. Ruhákból 74-esek maradtak még egyenlőre, bár bodyból már 80asokkal van tele a fiók, pelenkából továbbra is a 4-es, bár már nem sokáig:)


Lelocsolom a fényképeződet;)
Alvás, evés…alias napirendetlenség: Már nem is annyira rendetlenség. Nem óra a gyerek, de azért jól tervezhető napirendet alakított ki magának. Mondjuk nem bánnánk, ha inkább kicsit később feküdne és később kelne, de azért tudunk ezzel élni. Pontosan mivel is élünk együtt /általában/: Reggel 5.30-6.30 között kel. Ilyenkor pelenkacsere és öltözés, aztán kezdődik a játék. 7 körül szokott reggelizni, általában kanalazós tejpépet. 9ig rendületlenül megy a játék, ekkor kap valami nasi félét, többnyire joghurtot, vagy túrókrémet. Eddigre általában el is álmosodik. Jó esetben 1 órát, rosszabb esetben felet alszik. Dél körül ebédel, kanalazós főzelék félét, természetesen hússal, mert a hús az jóóóó:) Aztán újabb kör móka és kacagás. Délután egy újabb rövid szunya - ha sétálunk, akkor a séta alatt fél óra. Aztán kettő körül megint egy kisebb étkezés, ez gyümölcs kanalazást jelent. Aztán játék még 4ig…itt már erősen érezhető rajta a fáradtság, de aktív foglalkozással fél5ig (néha még tovább) tudjuk húzni a fürdési időt:) A pancsi továbbra is nagy műsor, természetesen a nagy kádban, de még így is az egész fürdőszobát és a szülőket is el tudja áztatni, 15 cm vízből:) Aztán vacsora cumiból egy méretesebb adag tápszer, és 5-fél6 felé kerül általában ágyba. Mostanában volt pár nap, amikor nehezebben aludt el, reméljük ez nem lesz általános. Mikor mi lefekszünk kap még egy kaját az ún. betöltést:) Cumiból egy újabb adag tápszer…erre általában fel sem ébred. Aztán innen tényleg szunya reggelig. Vagy nem, mert azért van amikor hajnali 3-5 között megébred pár korty teáért, esetleg egy tiszta pelusért.


Vége a szunyának:)
Kimittud: mozgását leginkább a kumászás szóval tudnám jellemezni. Mert hol kúszás, hol mászás, de határozottan halad, mikor úgy érzi elérte az utazó sebességet, akkor repülésre vált.:P Nincs konkrét tárgy, amit nagyon akar, mindig mást céloz be, s van olyan is, hogy magának gurítja mindig el a labdát. Ujjal mutogat - bár még nem konkrét dologra, tapsol, egyre többször integet. Berreg és szuszog és úgy általában is sokat dumál. Természetesen vigyorog és hangosan kacarászik. Úszáson már-már megszégyeníti a profikat;) Műszaki érdeklődése sem kérdéses, sokszor jelzi a szieszta végét a zenélő forgóka bekapcsolásával..kétszer kell megnyomni a célgombot;)

Mint látható az arcomon, megdöbbentően nagyot tud harapni ezzel a két fogacskával
Fog: hát eddig várakoztunk:) Két fogú lett. S többen állítják, hogy ez sem tart már sokáig, mert hogy a fentiek is készülődnek…meglátjuk:P

Aaaaanya elég jó kiflit sütött
EÜ: nem volt igazából semmi ezzel kapcsolatosan. Néha elgondolkodunk, hogy vajon normális-e, hogy még mindig viszonylag gyakran bukik, de aztán arra jutunk, hogy nyilván mi is buknánk, ha a hasunkon pörögnénk:P
Laza vagyok
Hordozás/utazás/egyebek: Nagy utazás most nem volt. Séták igen, a hideg nem barátunk…mit mondjak a szülei sem szeretik. A tavaszias napokon mindjárt jobb kedvvel sétált..ja és már a múlt hónap óta a sportrészt használjuk a babakocsihoz, ahogy a kiságyat is leeresztettük már január 22-én…bár most már lehet, hogy a legalsó szint lesz az esedékes. Ica mama vendégeskedett nálunk egy hetet, ami persze Zsebinek a kényeztetés netovábbját jelentette:) Továbbra is járunk preventív jelleggel Dévényre kéthetente egyszer, hetente egy babaúszás is van a programban. S volt pár alkalom Gekko is. 


Apa farsangi kalapjában
Aktuális becenevek: Zsebi, Zsebec, Zsebecs, Gizmó, Mérgesmacska, Mókus, Baba, Prücsök, Prücsi, KisHerceg.

Próbálok haladni a macska idomításával is;)
Jade vs. Zsebi: aktív szimatolás, simogatás, közös játékkezdemények…alakul ez:) Megdöbbentő, hogy mennyire igaz lett, amit előre sejtettünk, a gyereknek minden szabad, azt is amiért nekünk már lekarmolta volna a vádlinkat (hogy Alfimacseket idézzük:P)


Baby connect statisztika: Februárban összesen 425,5 órát töltött alvással, ezt 113 db-ból jött össze:) 103 pelenkát használtunk el, 57-ben volt kaki. 176 étkezéssel összesen 30826 ml kaját döntött magába. :D /A ml még mindig csalás, mert a főzelékeket is ebben számolom, ami azért kicsit sem pontos adatot ad, de valahogy számon kell tartani és még ez a legegyszerűbb nekem/

A pólón a felirat nyilván teljesen felesleges, mert anélkül is nyilvánvaló, hogy én vagyok a szülők kis hercege:)
Anyukáról - Anyósomnak mondtam pár napja, hogy bár minden nap történnek velünk csodák, de nem akarok, vagy nem tudok ezekről írni folyamatosan, mert akkor nem igen lenne időm megélni ezeket a csodákat:) De azért van idézetem is: "Néha történnek csodák. Teljesen váratlanul. Amikor nem is számítunk rá. Egyszerűen csak megtörténnek." 
/Thomas Brezina/