2012. február 2., csütörtök

Fél éves státusz - Dr. Koós Márta

Ezúttal ismét házhoz hívtam a Doktornőt, kihasználva, hogy nem volt oltás. Keddre volt megbeszélve, de megbetegedett, ezért hívott, hogy inkább csütörtökön jönne, mert nem akar semmi bajt hozni az egészséges babának. Ma pedig jött:)


Kicsit késett, de semmi gond, elvoltunk Zsebivel, bár már érezhető volt rajta, hogy délután (mintegy 30 perces) szunyókálása elég időszerű:) De azért simán kibírta. 
Doktornő családunkban nem csak Zsebit, de a macskát is lenyűgözi, végig szakértette ittlétét, bár mikor le akartam fotózni, akkor azonnal elhagyta a tett színhelyét. 


Első körben átbeszéltük a dolgokat, a védőnői féléves státuszt - ennek adatait bevezette a saját kis füzetébe is. Illetve az egyéb kérdéseit. Aztán írtam recepteket, aztán jöttek az én kérdéseim:


Az arcán lévő pöttyökkel kapcsolatosan…a Doktornő szerint irritáció okozza (hideg, kaja, nyála) és egyszerűen Sudocreme-mel kezelhető. (Magunktól is ezt tettük és valóban működik)



A hörgő hangról (lásd videó) azt mondta, hogy normális, ha nem éjszaka, vagy öntudatlan állapotban csinálja, akkor egyszerűen azért van, mert élvezi, hogy rezegnek a hangszálai. 

A szakértő segéd egy korábbi alkalommal:)
Átbeszéltük még a Szemészetet, Fül-orr-gégészetet, Szív UH-t. Aztán jött az alapos vizsgálat, hallgatózás, kukucskálás. Ezután még beszéltünk már mondatot, aztán elköszöntünk. Zsebi el is aludt, amíg lekísértem a Doktornőt. Szokásosan ezúttal is 3000 forint volt a kiszállási tarifa és abban maradtunk, hogy keresem, ha kérdés van, vagy recept kell. Ellenkező esetben kb. 9 hónapos korában szeretné látni még. 


Jaaaa és újabb tippek a FOGadási oldalra a Doktornőtől is: szerinte pár nap és kijön az alsó kettő(!!!!). A felsőkre még pár hetet várni kell.