2012. december 9., vasárnap

Családi fotózás


Annak ellenére, hogy apuka hobbi szinten fotóz - szerintem kiválóan - elég nehéz összehozni a családi fotókat….ja nehéz a kamera mindkét oldalán ott állni. Meg hát műtermünk sincs. Így már többször felmerült, hogy elcsattogjunk egy műterembe és csináltassunk egy családi sorozatot. Most pénteken jött el az ideje.




Viszont nem csattogtunk sehová. Az esküvői fotózásunk - a várban anno - annyira jó hangulatú és sikeres volt, hogy megkerestük ismét a fotóst. Nem kis meghatódást okozva ezzel neki. Persze minket is meghatott, hogy az azóta lebonyolított 200+ esküvő és számtalan egyéb fotózás ellenére még emlékszik ránk. Szóval műterme nincs, s határozottan lebeszélt a bérlésről. Lévén óvodákban szokott fotózni, vállalta, hogy házhoz jön és itthon minden technikát tud biztosítani a megfelelő képekhez. Árban teljesen elfogadhatót mondott, bár csak a munkadíjban egyeztünk meg, meg abban, hogy lesz némi kiszállási díj.


Pontosan érkezett a segédjével, gyorsan össze is szereltek, s már indulhatott is a fotózás. Zsebi volt a főtéma első körben, de aztán jeleztük, hogy jelen esetben a családi fotózás lenne a fő cél, mert azt nem tudjuk magunk megvalósítani. Azért volt némi pocakfotózás is, meg a szülők is, meg úgy általában…ismét sikerült bebizonyítanunk, amit már amúgy is tudott Sebi az esküvőről, hogy "fazonok" vagyunk, avagy számtalan ponton csináltunk magunkból bolondot, s dobáltuk az ötleteket, ahogy kevés alany szokta. 


A hangulat most nem volt annyira klassz, mint az esküvőkor és sajna Zsebi sem volt éppen formában…szerintem éltelében még ennyit komoly arcot nem vágott, mint a fotózáson, de azért nem lettek rosszak a képek. 


Estére volt az ígéret, hogy megkapjuk az első verziót és következő hétre dvd-n a teljes mindent (nyers képek is!). 


Valójában szombat reggelre futott be az első adag és ma délelőtt a második. A dvd-t még nem tudom mikor kapjuk meg.


Fizetni kicsit többet fizettünk, mint számítottam. 25 ezer pénz volt a fotózás (bő 2 óra) és 6 ezer pénzt kértek a kiszállásért…ezutóbbi összegen lepődtem meg kicsit (pirul). Meg nem bántuk, de alapvetően az volt az utólagos véleményünk, hogy mégiscsak van előnye a műteremnek, mert hát ott csak arra koncentrál az ember, amire kell, meg más a hangulata….bár persze ki tudja, lehet hogy másoknak meg éppen az otthoni fotózás oldottsága tetszett volna jobban.