2012. december 31., hétfő

17. hónap címszavai



Minden nem technikai játék is nyerő, de a rajzolás az nagy kedvenc:)
- Továbbra is fogzik…érzésem szerint lényegében megszületése óta tart ennek a négy hátsó fognak a kinövesztése, persze nem, de attól még baromira sajnálom szegényt. Főleg, mert az eddigi nyolcat összesen nem szenvedte (szenvedtük) meg ennyire, mint ezeket.

- Megvolt kuki-ügyben az első kör a dokinál (rögtön felemlegettük a körülmetélés kapcsán tartott értékezéseinket). Beszorult egy jó adag faggyú…nem volt élmény, ahogy a doki néni kifordította és az utána következő napok sem (kamillás törölgetés húzkodással kísérve persze, meg tetrán kenőcs újabb húzkodás). Félreértés ne essék, elég régóta húzkodom neki, óvatosan és finoman, mert azt mondták így kell, gondolom ezért is viselte meg most ez a hirtelen változás. 

És még hiszti közben is vadul mutogatja, hogy méééég....nem jöttünk rá, hogy méééég mit szeretett volna:P
- Az elmúlt hónap nagy szomorúságunkra több bakmacskaiskurva című napot is tartogatott kicsiny családunk számára. :(

Egy új korszak kezdetére készülve...
- Hivatalosan is beírattuk, így - elvileg - január 2-án kezdődik a beszoktatás. Heti három teljes napon lesz "bölcsis". A választásunk mindenféle mérlegelés után az Aranytücsökvárra esett. Így a karácsonyi bevásárlás után, és Bogyó féle ilyen-olyan vásárolgatás mellett a két ünnep közöttre is maradt program a bölcsis cuccok beszerzése okán. Jaa és persze oroszlán lesz a jele;)

Még mindig mindenben segít:)
- Döbbenetesen szülőbarát napirendre kapcsolt, minden szoktatás, vagy kényszer nélkül. Amúgy sem volt gond vele, de a mostani verziót nagyon szeretjük. Remélem nem kever neki majd nagyon bele az öcsi érkezése. (8 körül kel - 9re szoktuk kivégezni a reggeli gyümölcsös-kekszes finomságot - utána általában még kér az én reggelimből is falatokat - 11:30-12 körül ebédel főzeléket - 13:00ra megy el szundikálni egy 165ös tápszer társaságában, általában mire a cumi kifogy már durmol is, teszi ezt többnyire 2 órán keresztül - 16:00 körül van uzsonna gyümölcs (bár ezzel inkább minket etet), joghurt, vagy rendes kaja, ha mi éppen későn ebédelünk - a vacsora ismét főzelék időben akkor, amikor kéri, vagy legkésőbb 8kor próbálkozunk vele, de általában korábban elkéri - fél9kor indul a pancsi és 9 körülre alszik be egy 200as tápszer társaságában.)

Azért ez tényleg komoly kihívás:P
- Eszik egyedül is egyre ügyesebben, ilyenkor nem gond, ha valami nem pépes. Etetve még mindig inkább a pépes dolgokat kedveli.

A 21. század gyermekei: skype-on nyomják a közös iPadozás;)
- Az iPadot, a laptopomat, a telefonomat és lényegében minden egyéb technikai eszközt úgy kezel, hogy néha csak kamillázok, hogy honnan tanulta. (továbbra is szereti és szívesen játszik a nem technikai játékaival is).

- Iszik mindenből, immár sokszor egyedül is. Nem mondom, hogy nincsenek balesetek és nem önti le magát, de azért elég ügyes. 

- Beszélni továbbra sem beszél, viszont folyamatosan bővíti a használt jeleket (100 körül járunk immár), s egyre pontosodnak a régebb óta használtak is. (Persze szókezdemények vannak…mind a három nyelven:P)

- Nem szereti a nagy hideget….de annyira nem, hogy az első komoly hidegnél mikor kimentünk a teraszra (full beöltözve) konkrétan sírógörcsöt kapott. Imádja viszont a sapkákat…a sajátját is, de mindenki másra is szívesen húz.

- Fut, egyre ügyesebben. És ugrik…ezzel nem kicsit megdöbbentve sokakat. De tényleg elrugaszkodik és ugrik, persze nem mindig jár sikerrel. Viszont nem lépcsőzik, legalábbis nem gyereküzemmódban. A felnőtt verziós váltott lábas meg még nem megy annyira tökéletesen, hogy egyedül előadja. 


- Megvolt az első szánkózás is…mikor 10 perc után leszállt kicsit aggódtam, hogy na ennyi volt, nem tetszik neki igazán, de utána visszaült és alig lehetett lerobbantani róla…persze a hólapátolás is remek móka volt:D

Tökéletes tökéletlen családi karácsonyi fotónk:D
- Idén már tényleg és látványosan élvezte a karácsonyt. Nem lőttünk mellé egyik ajándékkal sem, minden tetszik neki és mindennel szívesen játszik azóta is. 


- Úgy látszik mániákusan szeretünk a két ünnep között gyerekülést vásárolni. Zsebi ugyanis megkapta a szuper biztonságos előrefelé nézős gyerekülését, mert hát eljött az idő, hogy fontos, hogy mind a két kocsiban legyen. Nem mondom, hogy osztatlan sikert aratott nála a pajzsos cucc, de valójában rosszabbra számítottunk.