2013. január 5., szombat

Homeopátia 1.0 - Gégegyulladás

Legalábbis erre a megállapításra jutott a doki néni, bár felmerült benne a krupp lehetősége is. Megnyugtattuk, hogy nem krupp, nem fulladt Zsebi egyetlen percet sem. Ő az általunk dártvéderes levegővételnek elmagyarázott tünetet gondolta annak. Miután jelen találkozásunkkor ismét sikerült kiakasztania (átlag, minden második találkozásnál sikerül neki elérni ezt az énvagyokazorvostenemtudhatod hozzáállásával, de nincs jobb, szóval maradunk), a felírt gyógyszerekkel kapcsolatosan már szelektáltunk. Bár alapvetően amúgy is homeopátiás irányba mentünk most el…ezért is gondoltam írni a témáról, mert hát ők - mármint az ezzel foglalkozó dokik - lelkesen és gyorsan felfirkantják egy papírra a cél golyócska nevét, aztán utána a gyógyszertárban győzzem kitalálni, hogy mi is volt az, s hogy adott szert éppen mire kaptuk. Azt már csak halkan merem megjegyezni, hogy döbbenetes, mennyire nem lehet kapni ezeket a golyóbisokat, legalábbis velünk most már sokadik alkalommal fordul elő, hogy adott szer, vagy egyáltalán nincs vagy adott CH-ban nincs. No meg, hogy a gyógyszertárosok mennyire nincsenek tisztában vele, hogy mi-mire is való és adott potenciál (hígítás alias CH) mit is jelent. 

Szakértő az én sem vagyok, csak azt gondoltam ki, hogy amiket mi használunk, azoknak kicsit utánakutatok és leírom, hogy mire is használható egyáltalán, meg persze, hogy nálunk mennyire hatásos, hátha valakinek segítség lehet.

Szóval az alábbi tüneteket produkálta Zsebi, amikor a dokinénivel találkozott: száraz köhögés, nem volt láza. Korábban volt egyszer hőemelkedése, de semmi komoly, s a már említett hörgős légzés. Amikor megkísérelte meghallgatni sakál üvöltésbe kezdett és lényegében hárman kevesek voltunk, hogy lefogjuk…pedig tényleg csak a sztetoszkóp, a végén meg egy kukkantás a szájába, semmi fájdalmas. Utána a diagnózist sem volt egyszerű meghallgatni, lévén a csemete elég nehezen akart megnyugodni, de az alábbiakra jutottunk.




Salvus vizes inhalálás/párologtatás….mivel inhaláló készüléket nem találtunk igazán, ultrahangos párologtató meg van, hát maradtunk ennél a verziónál….döbbenetes az a sógőz, ami azóta ellepte a lakást, de a cucc tényleg jó, magunkon is érezzük. 


Kakukkfüves köptető - ez cuki volt, mert korábban már írta neki, most meg eltanakodott rajta, hogy két éves kor alatt nem nagyon szoktak köptetőt adni, de hát ő olyan fejlett, hogy nem lehet ebből gond:S Ezt magunktól is adtuk neki.

Biztos, ami tuti alapon írt fel Rectodelt 30mg kúpot, mondván, hogy akkor ezzel ő végülis letudta a felelősséget. Mi meg azzal tudtuk le, hogy nem váltottuk ki. 


Rendelt calcimuscot kétszer fél ampulla dózisban - ezt adjuk is.

És akkor a homeopátiás szerek:

Óránként 5-5 golyócska adagolásban, vagy 3-4 óránként egyszerre mindegyikből 5-5. Utóbbit választottuk, mert így egyszerűbb beadni neki. Kevés vízben feloldva simán megissza általában, rosszabb esetben egy pici innivalóban - tea, gyümölcslé - elkeverve. (Mi hozzátettük a calcimuscot is). 
DROSERIA 30 CH - Gyermeknél történő alkalmazás: Éjszakai asztmaroham, köhögési rohamokkal. Görcsös köhögéssel járó légcsőhurut, amely influenza vagy hörghurut szövődményeként alakul ki, és a köhögés a légcső kaparó érzésével kezdődik, főleg éjszaka. Szamárköhögés. Ezt sikerült beszerezni az első patikában. 
SPONGIA 9 CH - Alias EUSPONGIA OFFICINALIS - Gyermeknél történő alkalmazás: Gyermekek heveny, sípoló gégegyulladása. Asztma. Ebből csak magasabb CH-t (15) sikerült beszerezni, így a patikus - aki éppen gyógyszerész volt és értett is hozzá a jelek szerint - tanácsára az 5 helyett 7 golyócskát adagoltunk egyszerre.
CUPRUM METALLICUM 9 CH - Gyermeknél történő alkalmazás: Csuklás. Hasgörcs. Görcsös köhögés. Asztmás roham. Ebből alacsonyabb CH-t (5) találtunk, így itt is a patikus tanácsára hagyatkoztunk s 3 golyócska megy az 5 helyett.

Eddig úgy tűnik, hogy működnek a fentiek, talán végre kikecmergünk a kórságból. Zsebi már mindenesetre elég jól van, bár ha csibészkedni, vagy hisztizni kellett, addig sem volt észrevehető rajta, hogy beteg :P