2013. január 12., szombat

Császármetszés-szoptatás homeopátia

Miután ezt a témát is sikerült átrágni a háziorvossal, jöjjenek a hallott okosságok. Remélem nagyjából pontosan sikerül visszaadni. Egyébként nem tudom említettem-e már, de alapvetően szkeptikus vagyok homeopátia ügyben, bár tény, hogy a próbált szerek közül több ténylegesen és jól működik. 

Az cuki, hogy a szerek valós nevei - mármint, ami a gyógyszertári csomagoláson van - és amit az orvosok felfirkantanak egy papírra, azt néha nem egyszerű összeegyeztetni. Főként, mert nekünk sikerült elég randán író dokikat kifogni:P


Császármetszéssel kapcsolatosan
ARNICA (ARNICA MONTANA) ezt már a szülés előttre javasolta a doktornő, mondván segít felkészülni a szervezetemnek a császár okozta sérülésre. Napi 1x5 golyócska az előtte időszakban. Császár után pedig napi 4-5x3golyó. 15 vagy 30 CH hígításban rendelte.

STAPHYSAGRIA ezt kifejezetten a császáros seb hegesedésésének elősegítésre rendelte 15 CH-s verzióban. Nyilván a császár után 4x3 golyó/nap adagolásban.

Tejelválasztás
Ezeket szülés utánra javasolta. De csak úgy, hogy addig szedjem csak, amíg megfelelő mennyiségű tej nincs, különben abba kell hagyni. Tehát kvázi kúraszerűen érdemes csak szedni, amikor éppen nem megfelelő a tejmennyisége. Az elsőt preferálta, de a másodikat is jónak mondta (Zsebivel a másodikkal próbálkoztam, akkor tényleg volt pozitív javulás, bár összességében nem sikerült a kereslet-kínálat tökéletes összehangolásához eljutni).

RICINUS COMMUNIS - 5 CH verziót rendelt. 4-5x3 golyócska naponta.
URTICA URENS - 5 CH verzió ez is napi 4-5x3 golyó adagolásban.