2013. január 31., csütörtök

Másfél év - 18. hónap címszavakban


- A súlya 13-13,5 között mozog, a magassága meg nő, de nem hagyja magát megmérni (mondjuk annyira nem is erőlködünk)

- Komoly nagyfiú, nagy tesó, aki még mindig 4es pelenkát hord, 92-es bodykat és 86-os gatyákat :D

- Van érdeklődő lelkesedés a wc iránt, de egyenlőre még áttörés nem volt, néha kikéredzkedik (mutatva a wc jelét), de többnyire nincs eredmény. A kézmosás viszont kötelező....ezt lényegében egész nap képes lenne művelni. (van, hogy csak ezért vonulunk a wc-be, de ezt előre jelzi is, mellesleg a bölcsit is a kézmosás jelével azonosítja)


- Az év első napján mondjuk lényegében maga volt az ördög:P Bár nem sikerült túl jól az éjszakája, nem értékelte a baromi nagy durrogást, viszont a tüzijáték tetszett neki (ha már ébren volt, hát megmutattuk neki)

- A karácsonyi finiségekben összeszedett köhögős kórságból nem sikerült egyikünknek sem kikeverednie másodikára, így hát a bölcsis beszoktatás csúszott egy hetet….

- Nem volt egyszerű a beszoktatás…folyamatosan kételkedtünk, hogy jól tesszük-e, amit teszünk. Ő pedig mikor velünk volt matrica üzemmódba kapcsolt, s korábbi tökéletes éjszakák is nyugtalanná váltak:( Néha alig sikerült visszaaltatni. Aztán ez valahol megváltozott, bölcsi rajongó lett. Azóta már reggelente egyedül öltözik és öltözteti az apját, hogy induljanak már. Délután azért örömmel fogadja, hogy megyünk érte.

- Pár nehezebb éjszaka után, talán lassan alakul a rend a tesóval alvással kapcsolatosan is. … Átrendeztük a szobát, de erről majd később, mert mindig elfelejtem fotózni.


- Imádja a tesóját, babusgatja, puszilgatja, szeretgeti, kényezteti, eteti, itatja…nem lesz gond a hozzátáplálás:P

Két kanalas módszer...a biztos találat érdekében:D
- A bölcsi komoly áttörést hozott kaja-ügyben: gyakorlatilag folyamatosan eszik, bármit amihez éppen kedve van. Levesek forever….ami vicces, mert mi nem vagyunk (voltunk) nagy levesesek, mondjuk a várandósság/szoptatás némileg változtatott ezen, de azért nem volt napi szinten téma a leves, hát most az:P Bővítenem kell a repertoárt:D

- Jelel továbbra is, a bölcsiben is, de a beszéd is alakul. Vannak rendszeresen használt kifejezetten értelmes szavai:) Hoppá például, vagy újabban a tessék. A cica meg ugye nem újdonság. Kíváncsi leszek mikorra alakul ki komolyabb verbális kommunikáció nála.

- Vannak rossz pillanatai is, illetve nem rosszak, csak mi szülők nehezebben viseljük őket, mert amikor visítva próbál valamit megértetni velünk, azt nem annyira kedveljük. Ahogy az artikulálatlan üvöltést sem...remélem ez hamarosan elmúlik azért....már csak azért is, mert az Öcsikéje időnként jelentősen hangérzékenyebb, mint ő volt anno.

- 4/7-re gyarapodott a fogainak száma:) Bár nem egészen szabályos sorrendben növesztette az uccsó hármat:P

És a széket is maga cipeli oda, hogy segíthessen a mosogatásban:)
- Továbbra is nagy segéd, mindenben szívesen részt vesz és nem ám csak tessék-lássék, hanem tényleg csinálja is, amit elkezd: porszívóz, mosogat, ablakot pucol...ha ilyen marad álomférj lesz belőle:P

-És akkor egy idézet, ami régen volt, de annyira megtetszett és annyira igaz, hogy itt kell álljon: "Senki nem tud belőled olyan angyali szeretetet és állati dühöt kihozni, mint a saját gyereked!"