2013. július 14., vasárnap

6. hónapos Bogyka

Rohan az idő, és egyéb közhelyek…a szolárium után, végre napozás hegyek…hehehe vicces kedvemben vagyok:P (A 4FKlub elég menő zenekar volt zsengekoromban) Mondjuk az idei nyár sok mindenről szól, de a napozáról kevésbé és nem azért, mert nem lenne rá alkalom, csak valahogy az időjárás nem annyira teszi ezt lehetővé. Szoláriumban meg nem is tudom mikor jártam utoljára, na mindegy, nem is erről lesz most szó, hanem a kisebbikről, aki immáron fél éve része a családnak. :) 


Adatok: 8,3 kg körül mozog a súlya, most éppen nem mérjük napi szinten. A magasságáról semmi infó, a buksija 44 cm. A ruhái teljesen változatos méretűek, de többnyire azért 74-esben nyomja. Pelukából nappalra 3-as, éjszakára 4es a tuti. 


Alvás, evés…alias napirendetlenség: Végülis érdemi változás nem nagyon van. Leszámítva az evést, mert hogy többnyire nagy kanálbarát a kis legény. Szeret és tud is kanalazni ügyesen. Kevés dolog van, ami nem tetszett (A szilva mondjuk nem annyira nyerő, a tejpépeket sem igazán komálta). Lényegében többnyire már két étkezés kanalas, nem igényel mellé cumit. Cumiból kap előrekevertet és sima tápszert, meg persze az ízesítetlen édesköményteát. Pontos napirendje erősen alakul még, mondjuk annyira nem is vagyok meglepve, mert a nyaralás azért nagy változás (felnőttként is, hát még ilyen pici babának). Most már volt több átaludt (betöltéssel megspékelt) éjszaka, de még nem megy folyamatosan.  


Kimittud: a kúszás nem volt móka. Nyomja a négykézláb hintázást, sőt a páros térddel való ugrálást is…hátrafelé, természetesen:P Már viszonylag ügyesen tud ülni. Finom mozgása döbbenetesen ügyes, olyan dolgokat megcsinál, hogy csak lesek. Persze van követendő példa, mert hát a bátyuska rendesen mutatja mit kéne csinálni, merre kéne menni:P Hintázni nagyon-nagyon szeret. 


Fog: majdnem szó szerint, mint Zsebinél ennyi idős korában - az éjszakai átalvás ugye nála még nem általános: "várunk, várunk, várakozunk. Volt híg széklet, volt popsi pöttyösödés, voltak nehezebb éjszakák (amikor többször ébredt, pedig nem szokott), de egyenlőre még semmi sem karcol odabent." 


EÜ: voltak ugye a pöttyök, amiket ő vészelt át a legkönnyebben. Meg még mindig ott a ciszta…ami lényegében kiröhögte a krémet, amit kentem rá…marad a sebészet, majd valamikor. A féléves státusz majd augusztus elején összevonva a tesó kétévesével:D

Hordozás/utazás/egyebek: nyaralásra jövet-menet. Némi Dévény. Pancsi, merülés, móka-kacagás a medencében :) 


Aktuális becenevek: Bogyó, Bogy, Bogyesz, Bogyka, Törpe, Töpörek, Öcsi(ke)


Tesók: Még mindig nincs gond. Szeretik egymást, látványosan. Zseb hívja, Bogy menne. Zseb kommenteli és jelenti az Öccsével kapcsolatos eseményeket (Öcsike felébredt!, Öcsike sír!, Öcsike is jön!). 


Jar-jar vs. Bogyesz: Mert itt a makka helyett kutya van:P Ismerkedik vele, a kutya ugye még a szuper türelmes Jade cicánál is jobban tűri a gyerekeket (Bogykát legalábbis, mert Zsebi imádata azért már őt is kifekteti….néha szó szerint:P). Bogyka simogatja (aka tépi a szőrét, főleg fül tájékon), Jar-jar puszilgatja:D Aranyosak együtt.