2013. július 22., hétfő

Játszóházak

Az elmúlt időszakban hármat is sikerült tesztelésbe vonni, egyet kisvárosunkban, kettőt Győrben, alább a tapasztalatok, vélemények. Figyelem minden játszóházban kötelező a zokni….mindenkinek, a babakocsiban létező kicsitől is megkövetelték itt-ott. 


Élménysziget - Győr ETO Park 
A három közül árkategóriában a legolcsóbb. (Egy éves kor felett első 30 perc 800 forint, utána minden megkezdett 10 perc 100 forint). Zsebi 1,5-2 órákat volt bent, ennyi idő alatt azért lefáradt rendesen. Nagyon tetszett neki. Bogykának is találtunk megfelelő játék lehetőséget. Nem voltak egyszer sem zavaróan sokan, és többnyire jól tolerálták a nagyobb gyerekek a kicsiket. A szülőkkel kapcsolatos érdekes módon az lett a tapasztalat, hogy kevésbé nyitottak és barátkozóak, mint ahogy az gondoltuk. Méretben nem hatalmas, de van kellő mennyiségű játék. Zsebinek ez tetszett a legjobban. Nagy előnye, hogy a szülő mindenhová fel/be mehet a gyerekkel (egy kivétel van, egy trambulin, de van belőle csomó másik, így ez nem volt gáz). (Anyósom szerint is ez a jobb a két győri közül.)

Élményváros Játszóház - Dunakeszi, Buy Way 
Árban nem gyenge, de láttam rosszabbat is, mondjuk Zsebi még nem volt kettő, amikor voltunk, így csak a kísérőkre kellett fizetni. Kicsit azt éreztem, mint Shrek, amikor meglátja a sárkány várát: Nagynak elég nagy, csak rossz a fekvése. Jelen esetben inkább a berendezése rossz. Vannak játékok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak is. De egy csomó helyre nem mehet fel/be a szülő, ami mondjuk a kicsi gyerekesek életét eléggé megnehezíti. Aztán meg sok játékért külön kell fizetni, kérdem én, akkor miért is fizettem a belépőt??? Tömeg volt, mondjuk nem is vártunk mást, egy Bp közeli helyen. Zsebi a külön fizetős elektromos kisautókat (motort:P) leszámítva inkább csak bolyongott és kereste a helyét, de nem találta. Mindenesetre minket nem győzött meg, hogy visszatérjünk, avagy itthon még keressük a tökéletest. 


Ugripark Játszóház - Győr, Duna Center 
A belépő húzós, legalábbis, ha nem egész napra megy az ember az…márpedig a mi gyerekeink még marhára nincsenek egész napos korban. Hétvégén voltunk, így 5000 pénz (plusz a zoknik, amit a nagy melegben elfelejtettem) volt a tarifa, mert hogy minden 3 év alattira fizetni kell, ami mókás, mert előfordulhatott volna, hogy Bogyka el sem hagyja a babakocsit (a kocsira is tettek "zoknit":P). Maga a játszóház kisebb, mint az Élménysziget, ellenben több a játék. Itt is majdnem mindenhová mehet a szülő. Nekünk Káemmel jobban tetszett a több bujkálási, mászkálási lehetőség, a sok járgány, a tér. Zsebi nem volt olyan lelkes, mint az Élményszigetben, de ehhez lehet, hogy az is hozzátett, hogy már nagyon készült haza (az utazás előtt mentünk, hogy fárasszuk).