2013. július 19., péntek

Bécs 2013.

Merőben más, mint korábban, ekkor vagy ekkor, vagy még ennél is másabb mert az utóbbinal ugyan már pocakban volt Zseb, de most két gyerekes családként látogattuk meg a mókusokat. 
Indulás felfelé;)
Tekintettel arra, hogy a fiúk a szokásosnál is sokkal (sokkal-sokkal) korábban keltek, kicsit félve indultunk útnak, gondoltuk is, hogy lefújjuk, de aztán mégis bevállaltuk, hátha jó lesz, hogy kizökkennek a megszokottból és ezzel a hisztiből. Bejött…szerencsére. 

A fiatalos nagymama;)

Az odaúton Anyósom szórakoztatta a legényeket, mert azért még Győrből sem kis távolság ez, s az útépítések miatt még nem is szokott - ismert és bejáratott - úton jutottunk el a parkolóhoz. De amúgy nem volt vészes. 

Gyeje mókukka, gyeje
Gyorsan ugrottunk ki a kocsiból és már tepertünk is a kastélyparkba. Még egy rövid mosdószünet a felnőtteknek és már mentünk is felfelé. Az első "mókukkáért" alig pár lépést kellett megtennünk, de ez a példány, még nem volt túl barátkozós fajta. Így megnéztük, majd mentünk feljebb…két gyerekkel és a babakocsival azért kissé más megvilágításba került a kastélypark:P Szegény KáeM jó sokat cipelte a babakocsit a lépcsős részeken, de végülis sikerült eljutnunk a kedvenc helyünkre, ahol egy zacskócsörgetésre már jöttek is a mókusok (galambok, cinkék és egyéb madárkák). Zsebi jól érezte magát és korához képest ügyes volt az állatokkal. Csendesen közelítette meg a mókusokat és madárkákat. Etetett mindent és mindenkit. 

Apa tenyeréből esznek:P
Felsétáltunk a park tetejéig, aztán le. Eddigre már eléggé ki volt purcanva mindenki, Zseb kis híján elaludt KáeM nyakában. De elértük a parkolót. Fizettem, aztán mire kifordultunk a parkolóból már aludt is a hátsó szektor. Aztán Bogyka ébredt és nem sikerült elég csendessé varázsolni, így felverte a bátyát is, szóval a hazáig alszik mindenki sajnos nem működött, de nem volt veszélyes a hazaút, így sem. 
Hazafelé:P
Reméljük, hogy vissza tudunk majd térni az évenkénti látogatáshoz. Az állatkert meglátogatás mindenképpen szerepel a tervek között, amikor már Bogyka is kicsit jobban tudja élvezni.