2014. június 4., szerda

Mazsi - 4. hónap

Talán végre részletesebb lehet, mint a korábbiak, elvégre eljutottam a majdnem realtime verzióig.



Adatok: 6,68 kg, a többi adatot majd nyomatom, ha mérünk és nem felejtem el;) Kedden megyünk orvoshoz, talán nem marad el a méricske:D Pelukából 3as premium care játszit már csak. Ruhából 62-68-74 szépen változatosan:P Milumil HA start optima tápszert eszik, most már minden étkezésre. Mert anya hányós-fosós vírusa nem enyhén szólva nem kedvezett a tejtermelésnek :( (Igen, majd lesz egy szösszenet a szoptatásról…megint:P) Jön a kóstolgatás, meglátjuk milyen eredménnyel.

Alvás, evés…alias napirendetlenség: Kezd alakulni valamiféle rendszer. Nyilván nem elvárt még a napirend. 6-7 körül kel, többnyire nem látok összefüggést sem az éhségérzet, sem az esti fekvési időpont, sem a testvérei kelési időpontja között. Reggelizik 165 ml tápszer most az egyszeri adagja, van hogy egy szuszra benyomja, de van, hogy fél-egy óra eltéréssel két adagban. Ezután alszik egyet, ennek hossza teljesen változó, van rövidebb, de igen hosszú is. Aztán játék, móka kacagás, ebéd. Megint móka, torna, izmozás. Aztán bealszik…a reggeli hosszától függő hosszúságban általában. Utána uzsonna, aztán vagy van még egy kis alvás a tesók hazaérkezése előtt, vagy nincs. De amikor ők itthon vannak, akkor nem alszik, akkor társasági lény, ott kell lennie, ahol a tesók bandáznak. Lesni kell a nagyokat :) 7 körül pancsolnak együtt. Imád fürdeni. Ezután vacsizik és jó esetben bealszik a randalírozó kettő ellenére. Rosszabb esetben is, csak akkor kell a ZENE segítségnek (ez a már a kórházban is használatos zenélő cucc…nagyon szép a zenéje, csak hát valahol szomorú emlékeket idéz, hogy sokat szólt ott, amikor nem voltunk vele:S). Éjszaka egyszer vagy egyszer sem kel, ha igen, akkor eszik és szépen visszaalszik, néha nem azonnal, de magában elbeszélget.


Kimittud: hasról hátra nagyon tud forogni, ahogy a tengelye körül is. Oldalig elfordul hátról is, de még nincs meg a kellő lendület a teljes átforduláshoz. Ellenben nyomatja a profi kúszó mozdulatokat, csekély haladással:) Nyúlkál a dolgokért, lelkesen rázza a csörgőt. Dumál…sokat. Nagyon interaktív, imád visszabeszélni. Nevet, hangosan kacag. Általában nagyon jókedélyű, nyugodt baba, lényegében csak akkor sír, ha éhes, vagy nem sikerül neki a kellő pillanatban elaludnia. 



Fog: Biztos lesz neki is egyszer majd, egyenlőre kezdődni látszik a nyáltenger. 


EÜ: Megint volt egy oltás kör, meg egy csomó egyéb vizsgálat, de erről majd részletesen és akkor visszalinkelem, ha meglesznek a kész bejegyzések.


Hordozás/utazás/egyebek: Kezd utazó nagykövet lenni. Nem mindig tűri jól a hosszabb utakat, mondjuk nincs is egyszerű dolga a tesók mellett;) Dévény továbbra is volt hetente, mostantól kéthetetére vett vissza a Lilla. Volt keresztelő, meg pic-találkozó. Meg voltunk sétálni Majaval (meg persze az ikertestvérével Nimróddal is), mert a pic talin nem sikerült összefutni, meg mert a csajozást nem lehet elég korán kezdeni ;)



Aktuális becenevek: Mazsi, Mazzsantó, Mazsfül, Mizsmazs, Mazsola, Tündérbaba, Csodafiú

Tesók: Az áhítat és a szerelem mit sem változott. Zsebinek folyamatosan tudnia kell Mazs adott napi programját. Ha esetleg Mazsi nélkül megyek értük a bölcsibe (Köszi Kata!!! ;), akkor teljes a kétségbeesés, hogy siessünk már haza és szerezzük vissza a tesót. A napi csapatos kuckózás nem maradhat el. Bogyka is simogatja, puszilgatja, visz neki enni, inni, nyilván az ő mozdulataira még ráfér a finomodás, de látszik, hogy szeretettel van iránta. 





Jade vs. Mazsi: Mosolyogva, kacagva veszi tudomásul a macska hízelgését. Néha kicsit prüszköl, ha a cic a szájába csikiz a farkával. :P Egyenlőre nem látom, hogy vonzerőt jelentene számára, de felesleges is lenne teperni utána, hiszen tényleg időről időre felbukkan mellette, hogy megszeretgesse. Nagyon érdekes egyébként a cica különböző viszonya a három gyerekhez…meg ennek a viszonynak az alakulása is…talán egyszer majd erről is lesz egy szösszenet…talán, nagyon sokára:P