2015. július 31., péntek

Zsebi 4. éves


Nagyon boldog születésnapot kívánunk Zsebikénk. 
Csoda voltál nekünk az első pillanattól és maradsz örökre.


Címszavakban kicsit róla(d), mert így gyűltek és így egyszerű, meg szeretem is távirati stílust;)

- 102,5 cm magas 17,2 kg-t nyom és a buksija 51 cm :)

- Rágja a körmét….néha jobban, néha kevésbé. A daumex… segít, de nem mindig engedi kilakkozni vele.

- Szoba- és ágytiszta…ritka és egyre ritkuló balesetekkel. Éjszaka többször előfordult már, hogy kiment egyedül pisilni.

- Komoly nagyfiú, néha nagyon tipikus egykegyerek mozzanatokkal…vagyis igényli és nagyra értékeli a külön időket, amikor csak vele vagyunk, vagy amikor egyedül játszhat és nem zavarják meg a tesói…ennek ellenére->

- Imádja a tesóit és remekül eljátszanak együtt. És persze balhéznak is, birkóznak, veszekszenek, kiabálnak, bocsánatot kérnek…ahogy azt három fiú között kell :)

- Vannak nagyon idegesítő dolgai ;)

- Orbitális hisztiket tud még mindig levágni és nem könnyű vele ilyenkor tárgyalni, befeszül és nagyon keményen ellenáll. (Egészen más, mint az öccsei…de erről majd máskor)

- Volt egy időszak, amikor nagyon ment nála a halál, mint téma…hogy neki volt gyereke/testvére és meghalt (Anyósom öccse valóban meghalt már korábban…vélhetően innen volt a kapcsolat, mert a közeli családban nem volt haláleset). Aztán sikerült ezt egyenlőre lezárni. Ahogy a van egy lánya dolgot is…mert ez is nagyon sokáig – már-már aggasztóan sokáig – kitartott, mint sztori.

- Ha éppen nincs érdekellentét köztünk, akkor tündéri gyerek, szófogadó, szabálykövető és elfogadó. (Rosszabb napjain nyilván nem és akkor jönnek a fentebb említett hisztik)

- Egyszerre fürdik a három fiú 7-fél8 körül. Mazsi fekszik fürdés után, itt van társasjáték, meseolvasás, aztán Bogyka még maradhat 8ig, Zsebinek meg innentől van fél óra iPadozás: képesmese, ahogy ő hívja a youtube-ot…időzítővel, de ilyenkor azt néz, amit csak szeretne. Mikor az időzítő lejár, akkor ügyesen kikapcsolja, leteszi, elmegy pisilni, majd egyedül lefekszik és elalszik. (Néha kér egy-egy dalt, vagy rövid mesét.)

- Számol 10ig pontosan…megszámolja a dolgokat és ügyesen összead és kivon ebben a számkörben. Érdeklik a betűk.

- A duplo is móka még, de igazán jót legozni már a „kicsi” legoval szoktak. Döbbenetes milyen kreativitás van benne és néha milyen lustaság, amikor csak kitalálja, hogy mit szeretne, majd megépítteti velünk.

- Nem kimondottan beteges gyerek…nyilván a szokásos közösségbe járó dolog megvan (orrfolyás szeptembertől-májusig), meg persze megfázás, köhögés is, de ennél komolyabb nem. A krupptól lassan búcsúzunk…nem baj, elég is volt ennyi.

- Lelkes vitaminszedő. (Meg ha szükséges a gyógyszereket is ügyesen hiszti nélkül beveszi)

- Egyértelműen jobb-kezesnek tűnik.

- Imád társasjátékozni. 

- Volt már egyedül nyaralni...mármint, hogy csak ő Imamánál. De voltak a tesóival is hármasban nélkülünk. Komoly, többnyire nem honvágyas csemete, aki azért nagyon boldog volt, mikor érte mentünk és aki azért sietett haza :D

- (Egyenlőre nagyon) Nem érdekli a bicajozás (a futóbicaj sem érdekelte már kicsinek sem).

- Egyre jobban érdekli viszont az olvasás…bár még nem látom a kellő kitartást a megtanuláshoz, de ki tudja mit hoznak a következő napok :P

- Élvezi és szereti, hogy most újra bölcsis lehet és együtt járhat a tesóival, de azért emlegeti az óvodát, hogy vissza fog térni újra.

- Jade cicával nagyon egymásra találtak. Cicus legtöbbször az ő ágyában, alszik...éjjel is, mikor Zsebi is ott van. Nyilván Zsebi tudja már úgy szeretni, simogatni, ahogy az neki jó ;) De továbbra is más a kapcsolata a ciccnek minden gyerekkel. 

S zárásként (mert most további nem jut eszembe, pedig biztos még millió dolgot lehetne elmondani róla(d), egy idézet, amit amikor Léda (zárt blog) 4. születésnapi bejegyzésében olvastam, rögtön tudtam, hogy itt is kell, nekem is kell, mert AKAROM, mert Zsebi AKARJA;) (Bár tudni kell, hogy nagyon tudatosan figyelünk rá mindegyik csemeténél, hogy ne használják az akarom szót, kérjenek, és ezt szépen meg is teszik az esetek nagy részében, de a fent említett hisztikkel kapcsolatosan pontosan ezt érzem benne, rajta, amit az idézet – számomra – átad.)

Ady Endrétől:
"Akarok ! Egy kemény rövidke szó
ebben benne van az egész életem!
E szó mögött sok, nehéz harc rejtőzik,
e szó miatt még sokat könnyezem.
De történjék bármi,
ha az egész világ fog ellenállni,
vagy ha egyedül is maradok
mindent legyőzve mégis AKAROK!"