2010. december 27., hétfő

Nődoki látogatás – Dr. Herczegh Szabolcs





Végülis addig vadásztam orvost a kép ünnep közöttre, míg nem az egyik kolleganőm dokija - dr. Herczegh Szabolcs - ráért. Ráadásul külön előny volt a szempontjából, hogy a Róbert Károly magánklinikán vállal szülést.

Szóval ma reggel 8:30-ra volt időpontom, 8-ra ott voltunk és még nem volt 8:30 amikor már a kocsi felé sétáltunk mosolyogva, a papírokkal a kezünkben.

Na de részletesen: Herczegh doktor csak magánban dolgozik, rendelése a Fény utcában van, míg a szüléseket, műtéteket a Róbert Károly magánklinikán végzi. S ez már eleve sokmindent megmagyaráz az alábbiakból.


A rendelő nagyon igényes, tágas, tiszta, szépen berendezve. Az időpontos vezetékes telefont nem volt egyszerű utolérni, de azért csak sikerült. Megérkezve a „recepciós” hölgy felvitte az alapadataimat a számítógépbe, elmondta merre találom a mosdót és tájékoztatott, hogy a doktorúr azonnal hívni fog. S valóban...mire levettük és felakasztottuk a kabátokat, már mehettünk is be. Mosolyogva, maximális udvarissággal fogadott. Átbeszéltük az aktuális helyzetet, címszavakban a múlt eseményeit, majd jött egy hüvelyi UH vizsgálat, aminél nagyon finom mozdulatokkal vizsgált. Megmutatott mindent...mert hát lássuk be, hogy amit ők látnak abból a laikus nem sokat képes felfogni egy csupa fekete, néhány fehér pixellel színesített képernyőn:P De ahogy mutatta, úgy már tényleg láttuk. Kérés nélkül nyomtatott két képet is. Majd megírta a gépben a leletet, kinyomtatva átadta, egy toxoplasmával kapcsolatos higéniás tájékoztatóval együtt. Felírta a gyógyszert. Felajánlotta, hogy bármikor szívesen megmutatja a klinikát. Megbeszéltük, hogy ő maga is a császár mellett van (mint eddigi összes nőgyógyászom), de ezen is részt vehet a párom. Kérte, hogy most kivételesen találkozzunk két hét múlva ismét, utána pedig már majd csak 4 hetente kell mennem hozzá. Addig is megadta a mobilját és minden elérhetőségét, hogy ha bármilyen kérdés van, akkor keressük nyugodtan. (A konkrét hozzáállása a dologhoz azt volt – bár ő nem ezekkel a szavakkal fogalmazta meg, ez egy korábbi szintén tisztán magánpraxisban dolgozó orvostól származik – hogy, ha felmerül a hívás gondolata, akkor már hívjam fel, mert semmilyen kérdés nem hülyeség, mindegyik fontos és ő azért van, hogy válaszoljon nekem/nekünk.)


Ezt az utóbbi mentalitást egyébként nagyon hiányolom a tb-s egészségügyi ellátóknál....pedig sok gondot meg lehetne oldani telefonon, e-mailben, nem kellene hosszú sorokat végigülni. Mondjuk a háziorvosunk pont azon ritka fajta, akivel lehet mobilon, e-mailen értekezni.

(Jó lenne, ha ezt a minőségű szolgáltatást kaphatnánk az összes TB alapú intézményben is és nem kéne a sok-sok befizetett tb-m ellenére még fizetnem a normális szolgáltatásokért...félreértés ne essék, nem az orvostól sajnálom, mert amint az fentebb látható ő tényleg megérdemli, csak jó lenne, ha ezt a rendszeren belül kapná meg ő is és én is...na mindegy ez csak egy kis költői kitérő volt)