2011. január 15., szombat

Kismamának áll a világ




KáeM talált rá a filmre, teljesen véletlenül. Nem néztük meg azonnal. Pedig nagyon jól szórakoztunk. Akár a tegnap emlegetett könyv készüléséről is szólhatna, de nem dokumentum film. Egy aranyos szórakoztató vígjáték.


"Thea Clayhill elvesztené az állását menő cégénél, ha ki nem találna valamit: azt hazudja, hogy terhes, így a törvény szerint nem rúghatják ki. Barátnőjével, Lisával együtt próbálják kitalálni, hogy mikor hogy viselkedne egy terhes nő. Az illúzió érdekében párnával tömi ki a ruháját, majd egyre inkább belegabalyodik az egészbe. Végül már egy terhes nőknek készülő könyv borítóképe is róla készülne..."


Remek mulatság, ahogy a kismama szimuláns egyre jobban belelovalja magát várandósságába. Persze van azért tanulság is...örök igazság formájában: hazudni nem éri meg, bár ha belegondolunk, hogy a végkifejlethez (na meg a szórakoztató cselekményhez) sosem jutottunk volna el a hazugság nélkül, akkor azért mégis meggondolandó. A magyar cím szerintem jelentősen találóbb, mint az eredeti (Labour Pains), mert hát a film végére be is bizonyítják, hogy tényleg kismamának áll a világ:D