2011. január 10., hétfő

8. hetes kontroll

Ma reggel Herczegh doktornál kezdtünk (ő is velünk indította a rendelését). Megmutatta nekünk a babánkat, aki immár 16,28 mm. Az uh számításai szerint ez pont 8 hetesnek felel meg:) Ha szigorúan számolunk 8 hetes és 1 napos vagyok ma:)



Természetesen izgalommal vártuk a mai napot, hiszen az elöző második UH nem sikerült éppen jól. De most semmi gond nem volt. Átbeszéltük a tennivalókat, mennem kell vérvételre is, amiért külön nem kell fizetnünk a klinikán, illetve eseteben némileg azért mégis, mert egyúttal elintézzük az endokrinológus által kért hormon vizsgálatokat is...hogy ne szúrjanak kétszer (itt sem drágább elvileg, mint Bálint Analitikán). Ezügyben majd ma délután telefonálok a klinikára. Rákérdeztünk az "ÜGY"-re is - ahogy a doktor úr fogalmazott. Korrektül és őszintén válaszolt, ahogy azt vártuk is. Ezzel tovább erősítette bennünk a döntést, hogy ő lesz az akinél maradunk, aki figyelni fog ránk a várandósság alatt és aki világra segíti a kisbabánkat. 

A vérvételt leszámítva - aminek a leletéért nem kell bemenni, mert a doktor úr elhozza és majd átadja a következő találkozásnál - négy hét múlva, vagyis 12 hetesen találkozunk. Akkor megcsinálja az első genetikai UH-t. Addig marad a 3x1 utrogestan (na és a többi gyógyszerem...kész gyógyszertár:P) és a kímélő életmód (aka táppénz).

Egyébként sok és vad tünetem nincs. Gyakrabban járok pisilni, esténként rám jön a hányinger és némi émelygés, na meg a mellem brutálisan feszül és érzékeny, de ennyi...egyenlőre.