2014. május 31., szombat

Pic-Nic Picnic


Zsebi a mentősofőr...

...Bogyka bátrabb volt, ő a kormányt is elkapta:D

Együtt az inkubátornál
Vidám szomorú találkozó a Bókay pic-et megjárt csemetéknek... Meg a családjuknak. Nagyon családias, nagyon barátságos légkör fogadott minket a Városligetben a Széchenyi-fürdő előtt az idei pic-nicen. Nyilván ez egy olyan esemény amin a részvétellel kapcsolatosan az ember egyik szeme sír a másik nevet. Azt hiszem minden szülő - s ezt a jelenlévő nővérkék is megerősítették - szeretne valahol megfeledkezni róla, hogy ilyen-olyan oknál fogva megjárták a picet. De mégis valahol örömteli is a találkozás mert egyrészt nélkülük ezek a babák, kisebb és nagyobb gyerekek nem lehetnének ott, másrészt meg azért jó látni az egykor csövek erdejében fekvő kis pácienseket életerősen, vidáman. 

A rendezvény egy családias találkozó nagyon kötetlen, semmi túlszervezettség. Semmi programrengeteg mégis pont elég, pont ideális a mi csemetéinknek legalábbis mindenképpen. Volt kint egy Cerny mentő...ez mondjuk jó sokáig lefoglalta a két nagyot, sőt időről időre vissza is tértek;) Lehetett nyomdázni, színezni, ringantó-foglalkozáson dalolni (Timi tartotta most is, aki be szokott járni gitározni, énekelni a babákhoz - kiegészülve a testvérével, meg időnként más zenészekkel). Volt arcfestés, ugrálóvár. Lehetett horgászni némi jutalomért. Pléden játszani, no és persze enni-inni (zsíros kenyér, süti hegyek, málnaszörp:)) szaladgálni és beszélgetni a szülőknek, nővéreknek. (Persze három pici gyerekkel ez azért Anyósom nélkül nem lett volna ilyen egyszerű...köszi még egyszer;))


Bogyka és Imama a ringató első csatlakozói:)

Mi nagyon jól éreztük magunkat, bár az időjárás kissé keresztülhúzta a számításokat és kénytelenek voltunk a tervezettnél korábban távozni, lévén elég hideg. 


Azért nagyon örültünk, hogy a szomorú események ellenére találkozhattunk Panka szüleivel. Igazán sajnáltuk, hogy Majáékkal elkerültük egymást, de már lebeszéltük a találkozót máskorra;) Charlotte családja volt még, akivel sokszor futottunk össze (ez enyhe kifejezés, mert ugye a USI-n egy szobában voltak a csemeték) a Bókay utcában, de róluk nem tudtuk, hogy terveznek-e kijönni és mikor. 

Mi jövőre is megyünk, s reméljük akkor már az időjárás is kegyes lesz, mert akkor már várhatóan három szaladgáló csöppség fogja tesztelni a Cserny mentőt;)

Ági nővér éppen szemtanúja, hogy tényleg fénymásolóval készültek a fiúk:D
Jah és mindenképpen említést kell tennem a pléden játszás közben tanult új fogalomról: nyugi-gumi...ez annyira megtetszett hogy fel is vettük a szótárba, mert klasszisokkal mókásabb és találóbb mint a (játszó)cumi kifejezés:P