2012. július 31., kedd

1 éves

Ilyen értelemben szerintem az utolsó hófordulós bejegyzés, ezután inkább a mérföldkövek, érdekességek jönnek. Nem annyira látom már értelmét számolgatni, persze továbbra is számontartunk mindent, hála a Baby Connectnek:)

A korai szülinapi ajándékkal:)
Adatok: a védőnői adatokból tudok kiindulni, mert mi nem mértük meg. Kilóban szerintem a 13-hoz közelebb van, mint a 12-höz. 79 cm magas és 47,5 cm a buksija (mi legutóbb 48nak mértük). Pelusból vegyesben nyomjuk: éjjelre 5ös Pampers Premium, nappalra 4-es, vagy 5-ös Libero upandgo bugyis verzió. Ruhából 86os bodyk. Napozóból 80-86os, gyatyókból 80-86os méretek vannak játékban. 

Rendszeretet:)
Alvás, evés…alias napirendetlenség: 
6-7 Reggeli tápszer, felkelés (újabban 135 ml)
9:30 körül tízórai: 200-220 gyümölcs és keksz (pépesítve)
11-12 délutáni szunya start, előtte ebéd gyanánt némi tápszer (135ml)
13-14 ébredés:)
14:30 körül ebéd, valamilyen főzelék kb. 200
15 körültől indul a séta, ha az időjárás engedi: játszótérrel kiegészítve, nagyjából 2-2,5 órás a körünk.
17-18 körül Uzsonna egy pohár joghurt 125ml
19-19:30 ahogy éppen kijön: fürdés
Utána alvás egy 135ös tápszerrel. A betöltés ebben a verzióban megszűnt létezni. (rá kellett jönni hol jött el a fordulópont a teli pocakkal alszik jól helyett a nem annyira teli pocakkal tud jól aludni) Egyébként folyamatosan eszik napközben is, szereti a gyümölcsöket harapni is, a mi kajánkat is előszeretettel kóstolgatja. Keksz, sajtos tallér, kukoricapufi:) Semmiből nem zabál, mértéktartó és nagyon szívesen etet minket:)



Kimittud: Az ácsorgást megpróbálta, nem találta izgalmas tevékenységnek. Inkább gondolta elengedi a kapaszkodót és mindjárt lépeget…hát ez azért nem sikerült maradéktalanul, volt néhány pofára esés, aztán javította az egyensúlyi pontot és már sikerült fenékre tottyannia. Aztán szombat óta próbálkozott a kis távok egyedüli megtételével és mára kvázi születésnapi ajándékként tökéletesítette a technikát. Azért, ha siet, nyilván még mászva közlekedik, de a legnagyobb sztártevékenység valakinek a kezét fogva sétálni:) Játszótéren most éppen nem kedvel annyira hintázni (itthon igen, de itthon pörögni is tud a hinta), viszont nagy sztár lett a homokozó (ül és rágja a gereblyéket, vagy markolássza a homokot), még tűz forró homokban is simán teker zokni és cipő nélkül, amikor más gyerekek futva menekülnek a játszótérről. Csúszdázni most már egyedül is tud, s annál nagyobb a kacaj, minél nagyobbat sikerül huppanni a homokba:) "Segít" mindenben, profin főzünk, mosunk, vasalunk együtt. De nagyon jól eljátszik egyedül is. Rendszerető: ajtó nem maradhat nyitva, s a játékok is többnyire elpakolva jók, no és továbbra is porszívózunk naponta:D Felmászik az ágyakra, kanapéra, többnyire lefelé is tökéletes ügyességgel veszi az akadályt.

Fog: 4/2…ezt írta a doktornő a kiskönyvbe. És valóban. De növőben a továbbiak:)

EÜ: Megvolt a bőrgyógyász. Aztán picit korábban befutott a védőnő is. S szülinapjára oltásokat is kapott. Szokáshoz híven nem lázasodott be. :)

Hordozás/utazás/egyebek: Uszoda hétfői kötelező körünk. Sétálni is járunk, amikor az időjárás engedi, ez általában játszótérrel fűszerezett. Jártunk Győrben születésnapozni is, s a hétvégén megyünk Bonyhádra is ünnepelni.

Azt hiszem a Popsi becenevet nem is kell tovább magyarázni:P
Aktuális becenevek: Zsebi, Zseb, Zsebec, Zsebcica, Zsebmacska, Tündérmacska, Mérgesmacska, Gizmó, Gizmikusz, Husi, Vizimacska, Pocak, Popsi, Kata Süninek becézi a hajvágás okán:)


Jade vs. Zsebi: Jade néha komoly sértődéssel veszi tudomásul, hogy ha éppen a gyerek útjában fekszik, akkor az nem biztos, hogy rá indul be. Ilyenkor megy és hízeleg pár kört Zsebinek, aki ezt nagy kacagásokkal és néha némi szőrtépéssel kiegészített simogatással veszi tudomásul. Többször labdáztak már egymással: Jade befekszik az ágy közepére a hálóba, Zsebi pedig gurítja/dobja neki a csörgős labdát (macskajáték volt eredetileg, de most már nincs ilyen, hogy macskajáték…gyerekjáték van, mert osztozkodnak:D), a cica meg kicsit pofozgatja (a labdát, nem a gyereket), majd visszalöki a gyereknek. Volt olyan nap, hogy fél órát is elszórakoztak ezzel. Aztán persze még mindig előfordul, hogy lekever a gyereknek is egy-egy pofont a cic, ha van rá oka, mert mondjuk nem voltam elég gyors és két kézzel tépi a gyerek a farkát, akkor nem is szoktam érte szólni (azért többnyire sikerül ezeket megelőzni, vagy legalábbis felfogni a gyereknek szánt csapást), de ha ok nélkül csinálja (csak felé tart éppen a Zsebi, de hozzá sem ér), akkor ő is kap egy nevelő szándékú koppintást. Amúgy meg hergeli továbbra is a kicsit, hiszen direkte lóbálja neki a farkát, ha látja, hogy a gyerek figyeli.


Baby connect statisztika: 407,3 órát töltött alvással a hónapban 67 darabban. 96 pelust használtunk 46-ban volt kaki:) 40755ml olyan ételt fogyasztott, amivel valamilyen formában tudtam számolni:)

Az idézet: "Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet."